Căutați ceva anume?

luni, 25 octombrie 2010

În Fizica elicoidală bosonii Higgs merg rectiliniu

(1010250832)​ Cum explicăm spectrul hidrogenului cu Fizica elicoidală? Primul gând rapid care îmi vine în minte este că formula lui Balmer conține un termen pozitiv corespunzător protonului și un termen negativ corespunzător electronului. Dar care este cauza trecerii? Cauza trecerii trebuie să fie faptul că un rotator nu poate acumula mai multă energie decât până când unghiul rotatorului devine 45 de grade. Mai departe, rotatorul trebuie să caute alte metode de a-și mări energia și o face prin modificarea impulsului total al rotatorului, iar acest efect se manifestă prin mișcarea pe o elice.

-(1010250843) Ce este lumina din punctul de vedere al Fizicii elicoidale? Lumina este un flux de rotatori compuși din două particule ușoare și de mase egale. Prin vid lumina nu pierde și nu primește energie, deci impulsul rotatorilor ei este constant și, de asemenea, momentul lor cinetic este constant.

-(1010250913) Din punctul de vedere al Fizicii elicoidale, un flux de particule cu spin semiîntreg (fermioni) este un flux de particule care conține numai particule ce merg pe o elice de același semn al torsiunii. Dacă torsiunea este pozitivă, spinul semiîntreg este pozitiv, dacă torsiunea este negativă, spinul semiîntreg este negativ. Un flux de particule care conține simultan atât particule ce merg pe o elice cu torsiune pozitivă cât și particule ce merg pe o elice cu torsiune negativă este un flux de particule cu spin întreg (bosoni).

-(1010250918) În acest context al Fizicii elicoidale, un flux de bosoni Higgs (deci, cu spinul nul) este un flux de particule care se deplasează strict rectiliniu, nu pe o elice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate