Căutați ceva anume?

duminică, 23 decembrie 2007

Oamenii sunt extrem de valoroși

Oare chiar este adevărat acest lucru pe care îl repet atât de des? Oare chiar este adevărat că oamenii sunt extrem de valoroși? Care oameni? Toți sau numai unii dintre ei? De ce sunt ei extrem de valoroși și nu doar niște simpli oameni? Păi, hai să analizăm un pic acest lucru...

Ce considerăm noi că este extrem de valoros?

Probabil, unii dintre cei întrebați vor spune că extrem de valoroși sunt banii. Sunt banii mai valoroși decât oamenii? Imaginează-ți că ai fi singur pe planetă, plin de bani dar fără țipenie de om în jur. Ai mai considera că banii sunt mai valoroși decât oamenii? Evident, nu. Doar omul a făcut și banii. Deci trebuie să prețuim mai mult oamenii decât banii!

Poate altcineva ar spune că animalul său este mult mai valoros decât oamenii din jur. Așa să fie oare? Atunci imaginează-ți că ești pe patul morții, singur cu animalul tău. Îți poate aduce acesta o cană cu apă sau îți poate șterge transpirația de pe frunte? Evident, nu. Indiferent că acel om aflat lângă tine când suferi este o personalitate celebră sau doar un simplu cerșetor, valoarea lui pentru tine este enormă.

În lumina acestei concepții, mi se întâmplă foarte des ca, mergând pe stradă sau cu trenul sau aflându-mă într-o sală plină de oameni, să privesc în jur și să mă cuprindă o bucurie imensă pentru că am devenit conștient de valoarea oamenilor. Împărtășiți-mi bucuria! Aprofundați cu interes acest subiect foarte important și acționați în consecință. Renunțați la orice pentru oameni și veți câștiga înzecit de unde nici nu vă imaginați! Oamenii sunt extrem de valoroși, indiferent că sunt mari personalități sau cerșetori loviți de soartă! Ei ne pot aduce multă bucurie în viață.

Numai ei pot rezolva probleme extrem de diverse și de dificile. Numai oamenii ne pot înțelege cel mai bine frământările și le pot valorifica. Oricât de multe greșeli ar face oamenii, ele rămân mici în comparație cu binele pe care aceștia îl pot face. Dacă v-au greșit, iertați-i ori de câte ori vi se cere și aveți această putere, pentru că orice greșeală se datorează numai ignoranței! Învățați-i cu blândețe să devină mai buni prin exemplul vostru personal!

(Acest material se vrea a fi o sinteză a celor discutate și în topicul „Care sunt adevăratele valori?” de pe forumul de Astronomie.)

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate