Căutați ceva anume?

duminică, 23 decembrie 2007

Oamenii sunt extrem de valoroși

Oare chiar este adevărat acest lucru pe care îl repet atât de des? Oare chiar este adevărat că oamenii sunt extrem de valoroși? Care oameni? Toți sau numai unii dintre ei? De ce sunt ei extrem de valoroși și nu doar niște simpli oameni? Păi, hai să analizăm un pic acest lucru...

Ce considerăm noi că este extrem de valoros?

Probabil, unii dintre cei întrebați vor spune că extrem de valoroși sunt banii. Sunt banii mai valoroși decât oamenii? Imaginează-ți că ai fi singur pe planetă, plin de bani dar fără țipenie de om în jur. Ai mai considera că banii sunt mai valoroși decât oamenii? Evident, nu. Doar omul a făcut și banii. Deci trebuie să prețuim mai mult oamenii decât banii!

Poate altcineva ar spune că animalul său este mult mai valoros decât oamenii din jur. Așa să fie oare? Atunci imaginează-ți că ești pe patul morții, singur cu animalul tău. Îți poate aduce acesta o cană cu apă sau îți poate șterge transpirația de pe frunte? Evident, nu. Indiferent că acel om aflat lângă tine când suferi este o personalitate celebră sau doar un simplu cerșetor, valoarea lui pentru tine este enormă.

În lumina acestei concepții, mi se întâmplă foarte des ca, mergând pe stradă sau cu trenul sau aflându-mă într-o sală plină de oameni, să privesc în jur și să mă cuprindă o bucurie imensă pentru că am devenit conștient de valoarea oamenilor. Împărtășiți-mi bucuria! Aprofundați cu interes acest subiect foarte important și acționați în consecință. Renunțați la orice pentru oameni și veți câștiga înzecit de unde nici nu vă imaginați! Oamenii sunt extrem de valoroși, indiferent că sunt mari personalități sau cerșetori loviți de soartă! Ei ne pot aduce multă bucurie în viață.

Numai ei pot rezolva probleme extrem de diverse și de dificile. Numai oamenii ne pot înțelege cel mai bine frământările și le pot valorifica. Oricât de multe greșeli ar face oamenii, ele rămân mici în comparație cu binele pe care aceștia îl pot face. Dacă v-au greșit, iertați-i ori de câte ori vi se cere și aveți această putere, pentru că orice greșeală se datorează numai ignoranței! Învățați-i cu blândețe să devină mai buni prin exemplul vostru personal!

(Acest material se vrea a fi o sinteză a celor discutate și în topicul „Care sunt adevăratele valori?” de pe forumul de Astronomie.)

43 de comentarii:

  1. mai sa fie....multe stii putine faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. tu nu vorbesti cu tine in oglinda?

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le Abel, aveti o remarca pe cit de simpla pe atit de pregnanta. Intr-adevar, este momentul istoric in care valorile sunt rasturnate, realitatea publica devine o strategie de cistig si oamenii nu realizeaza cit de mult pierd. Sa speram ca bunul simt si omenia fiecaruia sa triumfeze peste dorintele meschine ale generatiilor de azi. Mult succes in cautarile dvs. (si sper sa va revad pe forum)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc, Claudiu, pentru încurajările de care am atâta nevoie. Şi ele îmi amintesc ce oameni merituoşi există pe lume, oameni pentru care merită să muncesc mult. Sper să te convingi în viitor că „nu ai greşit secolul” şi sper să revin şi eu pe forum (atunci când vor fi îndeplinite condiţiile pentru aceasta).

    RăspundețiȘtergere
  5. A uri pe cineva, insemna a te pedepsi singur.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos spus, domnule Nicolae Marcu! Iar cine înţelege o asemenea legătură profundă de feedback are mintea mereu limpede, relaxată şi orientată spre bucuria de a iubi oamenii aşa cum sunt ei, cu calităţile şi defectele lor suportabile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Consider ca priviti lucrurile unidirectional si nu e bine.Ma refer,de exemplu la comparatia pe care o face-ti referitor la om si bani.De ce se privesc lucrurile doar dintr-un unghi?Adica ,reversul,inconjurat de oameni dar fara bani(on mod mai subtil de a muri de foame )vi-i se pare ceva.."mai uman"?N-as spune.Nu ridic banii in slavi,nu ma intelegeti gresit,dar banul ca si principiu a fost o centralizare a tracului,deci,implicit o nevoie.Trebuie sa acceptam ca suntem ceea ce suntem.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm, e foarte bună observaţia ta, anonim! Păi, hai să clarificăm atunci şi mai bine lucrurile. Putem înţelege că oamenii sunt mai valoroşi decât banii şi dacă fructificăm ideea ta prin simpla comparaţie a unor lumi complet diferite în care nu există una sau alta. Mai precis, ce este mai dezirabil, o lume fără oameni şi plină de bani sau o lume plină de oameni dar fără niciun sfanţ? Eu zic că o lume plină de oameni se va descurca şi fără bani şi chiar va evolua, pe când o lume pustiită nu are nicio şansă de supravieţuire, nici măcar din punct de vedere biologic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer am propria teorie despre umanitate si latura ei spirituala. Incerc sa redefinesc evolutia spirituala printr-un cod unic. A gasi o formula de propulsie pentru a explica fluitizarea evenimentelor. Hai sa fiu putin mai explicit. Nu stiu citi dintre noi au substituit fractia tepmorala actuala cu o fractie temporala anterioara. De exemplu a fi contemporan cu BUDA, ISUS, NAPOLEON...sau alta personalitate. Citi dintre noi au auzit despre VOCEA PAMANTULUI.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imm....masa creste odata cu viteza? Gresit domnilor! ...E= mc^ ...deci ENERGIA creste ...zambesc cand citesc articolele lui Abel Cavasi si Virgil ...Toate pleaca de la o premisa falsa:masa creste ! Nu ! masa structurala ramane ACEEASI domnilor

    RăspundețiȘtergere
  11. Raspunde domnule Abel Cavasi !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ok, răspund! Iartă-mă că n-am înţeles că mesajul tău mi se adresează şi mie. Credeam că vorbeşti cu cititorii mei (despre ceea ce scriu eu şi Virgil). În plus, mesajul tău mi s-a părut a fi scris destul de neîngrijit (exemple: „Imm”, „E=mc^”, „masă structurală” - noţiune imprecisă în relativitate, etcetera), ceea ce denota (în ochii mei) că nu te prea interesează un răspuns riguros, ci doar ai venit pe-aici să critici, precum mulţi alţii, foarte inteligenţi dealtfel, dar cu interese puerile. Încă o dată, iartă-mă dacă am înţeles greşit mesajul tău!

    Deci... Păi, dacă eşti de acord cu formula E=mc^2 şi cum c este o constantă, înseamnă că dacă energia creşte (eventual, cu viteza), atunci creşte şi masa (totală, nu cea de repaus). Şi reciproc, dacă creşte masa totală, atunci creşte şi energia, ceea ce înseamnă că energia creşte dacă şi numai dacă creşte şi masa. Nu-i aşa?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu este asa! masa nu creste ! masa este o constanta. Energia creste datorita vitezei ... Ce zici nu este asa? spre exemplu: atunci cand viteza de exemplu ...a unui glont(proiectil) este mica, energia de impact este mica si el nu strapunge o foaie de tabla de 2mm grosime sa zicem ,dar daca are o viteza mai mare, el o va strapunge! crezi ca sa schimbat cumva masa glontului ?Aici nu este vorba de interese puerile cum gresit afirmi este vorba de o interpretare corecta a fenomenelor si nu deformata ! Nu am nici un ineteres sa defaimez acest forum pe care de altfel il apreciez foarte mult chiar mi se pare o initiativa de toata lauda dar donilor sa fim seriosi acceptati si critica sau sunteti perfecti?

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragul meu anonim! Acum am înţeles, de fapt, din exemplul pe care l-ai dat, că nu ai suficiente cunoştinţe de Fizică relativistă pentru a înţelege că masa creşte cu viteza (sau măcar pentru a înţelege formula lui Einstein). Dacă te interesează subiectul, va trebui să citeşti câte ceva despre acest subiect, căci aici nu putem dezvolta o discuţie pe marginea teoriei relativităţii, mai ales că articolul la care ai comentat nu prea are legătură cu Fizica. Dacă vrei să continuăm mult mai amănunţit o asemenea discuţie, îţi recomand să te înscrii pe forumul meu şi să deschizi acolo orice subiect doreşti.

    Mulţumesc pentru înţelegere!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragul meu Abel Cavasi ! Te asigur ca am citit teoria relativitatii (si cea generala si teoria relativitatii restranse) dar confuzia este de partea ta ,te asigur.... masa nu creste ...energia dezvoltata creste! De altfel sunt de acord cu cele afirmate de domnul WoodyCAD pe subiectul -Paradoxul Energiei-:,,Masa de care ati invatat "la scoala"...este o grava eroare...pentru ca poate avea o....infinitate de valori...o infinitate de proiectii ale aceleiasi realitati unice, masa de care EU va "povestesc"!
    Practic, din start, rationamentul vostru este intr-o confuzie totala, prin non-delimitarea sistemelor si prin nepunerea pe tapet a referentialelor!
    Practic NU faceti un lucru elementar...NU PLECATI DE LA ANALIZA REALITATII!...De aici o formulare de tip ...."se stie ca masa creste cu viteza"....demonstreaza o confuzie grosolana, groteasca...
    Te rog reflecteaza putin la acest aspect ,iar daca crezi ca intr-adevar masa creste cu viteza explica-ne si noua cum de ai ajuns la aceasta concluzie pentru ca vezi tu, energia unui sistem este una iar masa lui este alta?Eu vorbesc aici de masa de repaos sau cel putin raportata la un sistem referential care se misca cu aceasi viteza cu masa studiata !

    RăspundețiȘtergere
  16. Interpretam diferit formula lui Einstein .Scrisul este neangrijit ai dreptate si imi cer scuze pentru acest lucru! nu am avut timp sa ma corectez ... banuiesti de ce!Te rog deschide acest subiect pe forum ,in locul meu ...si al lui WoodyCAD(apropo de subiectul ,,Paradoxul Energiei'')
    P.S. referitor la explicatia ta anterioara :
    ,,Păi, dacă eşti de acord cu formula E=mc^2 şi cum c este o constantă, înseamnă că dacă energia creşte (eventual, cu viteza), atunci creşte şi masa (totală, nu cea de repaus). Şi reciproc, dacă creşte masa totală, atunci creşte şi energia, ceea ce înseamnă că energia creşte dacă şi numai dacă creşte şi masa. Nu-i aşa?
    20 februarie 2011, 22:25
    Din ceea ce scrii nu rezulta ca masa creste cu viteza !(energia da)Te contrazici singur si imi ridici mingea la fileu ! Stii cum e...citesti ,citesti teoria relativitatii ....dar ...

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti multumesc foarte mult pentru link-urile din raspunsul tau anterior din 14 martie 2011 ,pe care le-ai pus la dispozitia tuturor utilizatorilor forumului.Chiar imi sunt de folos pentru ca din unele dintre ele pot sa imi improspatez cunostintele si chiar sa aflu lucruri noi!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. In teoria relativitatii datorita echivalentei energiei cu masa (celebra E=mc^2)energia se acumuleaza in masa ,,obiectului" astfel incat se considera ca masa acestuia creste fiind diferita de masa de repaos .
    Dar aceasta teorie este valabila pentru sisteme care se ,,deplaseaza" cu viteze apropiate sau egala cu viteza luminii!E=mc^2 !

    RăspundețiȘtergere
  19. Referitor la subiectul contradictoriu dintre Abel Cavasi si anonim legat de masa din formula lui Einstein
    Definitie:masa= cantitatea de substanta (materie) dintr-un corp (obiect etc.)Credeti ca se poate modifica cu viteza ? Energia se poate acumula in masa si aceasta se multiplica cumva ...creste? (eventual prin cresterea agitatiei moleculare)
    Credeti ca pe Luna sau intr- o nava cosmica care zboara cu viteze foarte mari ne-am modificat cantitatea de substanta din corp s-au nava si-a modificat cantitatea de substanta?
    A nu se confunda masa cu greutatea care este o forta !Raspundeti va rog la subiect.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  20. V-am răspuns pe forumul meu pentru cercetare ca să nu mai divagăm aici.

    RăspundețiȘtergere
  21. OK
    multumesc
    Astept consecintele!

    RăspundețiȘtergere
  22. Oamenii pozitivi sunt extrem de valoroSI.
    Oamenii inteligenti sunt pozitivi.
    ...

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu consider că nu putem găsi oameni lipsiţi de valoare, ci putem găsi eventual oameni care nu au fost bine valorificaţi (din vina statului). Statul este vinovat pentru proasta gestiune a valorilor umane.

    RăspundețiȘtergere
  24. Statul sunt eu , esti tu ,suntem noi ...Conteaza si educatia ..cultura
    Nu statul ii impiedica pe oameni sa fie pozitivi

    RăspundețiȘtergere
  25. ...si chiar caldura sufleteasca umana (= inteligenta)

    RăspundețiȘtergere
  26. Ar fi ideal dacă statul ar fi eu, tu, noi! Din păcate, statul este deocamdată doar „unii” dintre noi. Atunci când statul va fi transparent pe internet în toate privinţele (aşa cum visez eu să fie, dealtfel), atunci va fi aşa cum crezi tu. Abia atunci puterea de decizie asupra tuturor aspectelor va fi a noastră, a tuturor, aşa cum se cuvine.

    Educaţia proastă, cultura proastă, condiţiile proaste, toate se datorează statului. Numai el este vinovat pentru ignoranţa noastră. Nu există un învăţământ eficient care să te înveţe întâi bunele maniere. Nu există o societate care să-i verifice pe părinţi cum îşi educă copiii în primii ani de viaţă. Totul este la voia întâmplării. Datorită statului şi legilor sale proaste.

    Oamenii sunt nevinovaţi. Ei se nasc neutri şi valoroşi, cu potenţial deosebit, inegalabil. Doar că nu sunt valorificaţi aşa cum ar trebui.

    RăspundețiȘtergere
  27. Esti putin idealist!Nu toti oamenii se nsac valorosi! Chiar nascandu-se intr-o famile de conditie sociala buna si primind o educatie buna pot sa devina pe parcurs lenesi si sa se ocupe de delicte sau alte nelegiuiri si inselatorii renuntand la instructia propie.
    Avem liberul albitru putem sa ne perfectionam (un drum anevoios de urmat cu sacrificii, dar pozitiv)sau abandonam si alegem calea usoara :nu ne trebuie cultura.. si delapidam...Intervine si statul aici...dar in final avem liberul albitru.
    Oamenii pozitivi sunt valorosi!
    Statul nu poate sa te oblige.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ai ridicat probleme interesante în ansamblul lor. Dar mă tem că nu pot fi de acord cu anumite aspecte. În primul rând, nu sunt de acord că nu toţi oamenii se nasc valoroşi. Hai să luăm întâi un exemplu mai mărunt ca să te fac să înţelegi că toţi oamenii se nasc valoroşi: cuţitele. Toate cuţitele se nasc valoroase (toate costă bani, de exemplu), dar nu toate sunt folosite în mod corect. Valoarea cuţitelor nu depinde de modul în care sunt folosite. Ele sunt valoroase pentru potenţialul lor. Tot astfel, dacă oamenii fac rele pe parcursul vieţii, nu înseamnă că ei nu s-au născut valoroşi. Valoarea lor este independentă de faptele lor.

    Apoi, (aşa cum sunt convins că eşti şi tu de acord) nu este suficient să te naşti într-o familie de condiţie socială bună ca să primeşti o educaţie bună. Dacă devii pe parcurs leneş sau delincvent, aşa cum spui, înseamnă că nu ai primit o educaţie bună, deşi ai fost într-o familie bună. Căci, o educaţie este bună doar dacă dă roade bune. E-adevărat, nu merge acelaşi tip de educaţie la aceleaşi persoane, dar tocmai de aceea este evidenţiat rolul familiei în educaţie, familia fiind instituţia care, având timpul necesar, poate cunoaşte cel mai bine copilul supus educaţiei şi poate alege tipul de educaţie potrivit pentru acel om.

    La nivel fundamental, liberul arbitru este doar o aparenţă, căci toţi suntem supuşi legilor naturii, dar asta nu este foarte important în acest raţionament. Important este să înţelegi că oricât de liber ar fi un om, dacă ar fi suficient informat, ar alege numai şi numai calea corectă. Dacă nu alege calea corectă, înseamnă că nu este bine informat.

    Iar statul ar trebui să ne informeze şi ar trebui să ne oblige să ne informăm. Este unul dintre puţinele lucruri care ni se pot impune şi care chiar trebuie să ni se impună: acela de a fi bine informaţi. Statul trebuie să ne oblige să învăţăm şi trebuie să ne creeze toate condiţiile pentru a învăţa. Orice stat care face altfel greşeşte profund şi trebuie perfecţionat.

    Şi cum nu putem învăţa totul, trebuie să învăţăm lucruri esenţiale, iar modul în care ne comportăm în societate este un lucru esenţial şi trebuie să ni-l însuşim cu precizie matematică.

    În concluzie, oamenii sunt valoroşi, chiar dacă nu sunt bine educaţi şi chiar dacă greşesc şi chiar dacă sunt morocănoşi, pesimişti, invidioşi, negativişti...

    RăspundețiȘtergere
  29. Oamenii se nasc oameni!(nici mai buni,nici mai rai. Ei pot deveni valorosi prin faptele lor!
    Simpla conditie ca esti OM daca nu o dovedesti si prin fapte nu iti certifica valoarea si nu face altceva decat sa ateste ca esti ultima veriga in lantul trofic!
    Dar ce inseamna valoare?E poate ceva mai mult decat face un om obisnuit!Bineanteles ca apreciez toti oamenii .Dar valoarea umana este data de alte elemente:
    Eu si cu tine suntem valorosi dar Einstein este extrem de valoros.
    Nu statul la format pe Einstein! E drept ca ia oferit conditii dar aceleasi conditii le-a avut si un ...hot de pilda in statul respectiv. Oamenii sunt valorosi daca sunt pozitivi si extrem de valorosi cand sunt creatori.Einstein era german si s-a vazut cine era Germania ca stat...in al doilea razboi mondial!Un om inteligent avand legea moralitatii in el este pozitiv. Ceilalti care fac faradelegi sau comit crime folosindu-se de inteligenta (mai este oare vorba de inteligenta?)sunt semidocti.Un spargator care da un atac reusit la o banca poate fi inteligent in felul lui dar el este condamnat de societate si de clientii bancii carora le-a luat banii.
    Valuarea lui este pur umana si atat!El puate fi recuperat pentru societate numai daca are calitati umane si vointa propie.
    Oamenii pozitivi sunt valorosi!

    RăspundețiȘtergere
  30. Foarte bun exemplul tău cu Einstein şi cu Germania, pentru că am înţeles prin acest exemplu că pentru tine oamenii extrem de valoroşi sunt doar cei creatori. E interesantă şi demnă de luat în seamă legătura aceasta dintre valoare şi creativitate.

    Problema apare însă atunci când începi să concretizezi creativitatea. Mai precis, dacă un om nu este creativ într-un anumit domeniu, nu înseamnă că nu este creativ în altul. De asemenea, dacă un anumit domeniu nu-ţi place ţie, nu înseamnă că acel domeniu nu are valoare uriaşă.

    Dacă l-ai exemplificat pe Einstein, înseamnă că apreciezi domeniul Fizică, dar poate că şi Becali este creator în domeniul oilor sale, deci, conform cu criteriile tale, şi Becali este extrem de valoros. Dacă nu ar exista oameni creativi şi în domeniul oilor, tu nu ai mai avea un pulovăr de lână care să-ţi ţină de cald.

    Când spunem că „oamenii sunt extrem de valoroşi” înţelegem că omul este acea fiinţă evoluată care ne poate înţelege şi cu care putem comunica la cel mai înalt nivel, comunicare prin care ne putem atinge cel mai uşor scopurile comune. Nimic nu se compară din acest punct de vedere cu omul. Nimic altceva nu este mai util decât omul atunci când vine vorba de realizarea scopurilor. Deci, nu comparăm oamenii între ei, care evident că pot fi comparaţi (în subiectivitatea noastră), ci comparăm oamenii cu orice altceva posibil.

    Depinde de noi toţi să ştim să valorificăm această resursă unică existentă în oameni, creativitatea lor, capacitatea lor de a găsi mai bine decât oricine altcineva (decât orice altă fiinţă sau nefiinţă) soluţii la problemele noastre, oricât de sofisticate ar fi ele. Sublinierea mea stridentă privind faptul că „oamenii sunt extrem de valoroşi” poate fi luată ca un îndemn imperios la meditaţie, un îndemn la conştientizarea faptului că nimic din jurul nostru (bani, animale, clădiri) nu este mai valoros decât oamenii, aşa cum sunt ei, cu binele şi cu răul pe care îl produc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Oameni sunt valorosi cand sunt pozitivi!Daca Becali face un bine oamenilor dandu-le pulovere de lana, de ce nu? Este un om valoros pentru ca face bine oamenilor! Le-a mai construit si case cand acestea au fost luate de ape!Nu sunt fan Becali (nu are o cultura deosebita)dar atunci cand face bine este pozitiv pentru societate.Pentru a fi Extrem De Valoros poti sa faci ceva mai mult pentru oameni:
    sa faci bine in permanenta aproape ca un ideal(nu, odata da, apoi ba) ,sa-i vindeci ,sa descoperi, sa inventezi, sa creezi, sau sa lupti si sa mori pentru ei.Numai asa ramai in constiinta lor(sau in manuale) ,unii cunoscuti iar altii anonimi.
    O simpla comunicare nu este de ajuns pentru ati da valoare! si animalele comunica intre ele!
    Mai pot fi eu valoros daca injur ,vorbesc urat, nu muncesc,fur,cersesc,iau droguri,umblu cu femei usoare,insel,amenint ,ucid si mint?
    Pentru a fi valoros se cere ceva mai mult:
    Sa fii pozitiv.Nu pot sa fiu valoros doar pentru ca stau cu tine de vorba si iti tin de urat,trebuie sa fac si un bine:
    sa sadesc un copac de exemplu!
    Astfel Sunt Pozitiv.
    In rest sunt de acord cu majoritatea remarcelor tale.
    P.S.
    Oricum esti un optimist idealist:
    Crezi in oameni....precum Iisus.
    Mie uneori imi este frica de ei;
    ....si istoria imi da dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt de acord cu tine că putem face deosebiri (subiective) între oameni, unii apărând mai valoroşi decât alţii (lucru care se poate rezolva prin educaţie). Dar problema se pune atunci când comparăm oamenii cu orice altceva (cu animale, cu bani, cu clădiri, etc.). Din acest punct de vedere oamenii sunt incomparabil mai valoroşi decât orice altceva.

    RăspundețiȘtergere
  33. Abel,
    Ce parere ai de coruptia de la noi din tara?
    ...Si de lipsa noastra de verticalitate in a ne-o asuma ?(vezi cazul Severin)

    RăspundețiȘtergere
  34. Într-adevăr, scumpa noastră Românie este lovită acum de acest flagel al corupţiei mai rău decât alte state dezvoltate, dar am speranţa vie că românii sunt suficient de ingenioşi şi vor găsi resursele necesare pentru a se vindeca fără să se vaite prea mult. Suntem născuţi într-o ţară bogată şi frumoasă, iar internetul (pe care românii îl folosesc mult mai intens decât alte popoare) ne va ajuta să comunicăm şi să acţionăm pentru a o salva.

    RăspundețiȘtergere
  35. Numai internetul nu ne ajuta!
    Trebuie sa condamnam coruptia peste tot :
    acasa,la locul de munca in societate si chiar si ....prin vot!
    Sa ne crestem copiii si sa-i indemnam sa fie verticali, sa aiba onoare chiar daca sunt intr-o anumita pozitie sociala.Trebuie sa facem mult mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  36. Ai dreptate, o lume virtuală nu are prea multă valoare fără finalitate practică. De asemenea, într-adevăr, trebuie să acţionăm cu toate mijloacele şi cu toată priceperea noastră pentru a-i îndruma în mod nemijlocit pe cei apropiaţi nouă. Dar internetul este singura unealtă eficientă pentru a-i îndruma pe cei a căror căldură nu am simţit-o niciodată datorită distanţei care îi separă de noi.

    RăspundețiȘtergere
  37. Vă salut şi eu, domnule Giku! Şi mă bucur să vă am prin preajmă...

    RăspundețiȘtergere
  38. Un singur om nu poate are puterea sa schimbe lumea,daca ar gandi majoritatea sa nu zicem toti ca dumneavoastra lumea ar fi un loc mai bun cat despre valoarea omului... valoarea omului e inestimabila fie ca e om bun fie ca e rau e fiintza creata de Dumnezeu, doar ca banu in ziua de azi a devenit pentru unii Dumnezeul lor si realitatea confirma acest lucru, fara bani nu poti traii in sistemul din ziua de azi
    Regretabil sincer,oricum multa stima si respect domnule Cavasi si va urez toata bafta din lume si sanatate multa

    RăspundețiȘtergere
  39. Mulţumesc frumos, Kiru! Eu sunt fericit să ştiu că există cel puţin o mie de oameni cu adevărat buni pe această planetă, oameni care au înţeles absolut tot ce trebuie înţeles în legătură cu valoarea inestimabilă a oamenilor. Gândeşte-te, cel puţin o sală uriaşă plină de oameni cu adevărat buni! Ce bucurie!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate