Căutați ceva anume?

luni, 24 mai 2010

Pe forumuri în săptămâna 17.05.2010-23.05.2010

Pe forumuri în săptămâna 17.05.2010-23.05.2010


Pe topicul „Secularism vs. religie

[quote="Erwin"]Materia şi lumea îşi urmează cursul, indiferent de ce gândesc nişte fire de praf, colea... :roll:[/quote]Salut, Erwin! Tare m-a „mâncat” să-ţi răspund aici. Mulţumesc că m-ai scos din inerţie! [b]Nu sunt de acord cu ceea ce spui aici![/b] Lumea depinde foarte mult de ceea ce gândim noi! Noi putem schimba cursul ei. Noi putem face să nu se mai ciocnească cele două galaxii, dacă vrem, dacă gândim în direcţia aceea. Deja putem schimba istoria planetei noastre prin faptul că stăpânim energiile nucleului. Ce vom şti peste milioane sau miliarde de ani? Deci nu suntem nişte simple „fire de praf, colea...”!


Pe topicul „Problema numerelor prime

Într-adevăr, ne putem mândri cu faptul că încă un român, chiar contemporan cu noi, a intrat în istoria matematicii formulând această conjectură simplă şi interesantă şi cine ştie cât de bogată în consecinţe. Mulţumim, joben, pentru semnalarea ei!


Mai departe, ar fi util aici să vedem în ce măsură [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Andrica%27s_conjecture]conjectura lui Andrica[/url], alături de multe alte conjecturi privind numerele prime, ar putea contribui la deducerea termenului general al şirului de numere prime.


Pe topicul „Cel mai important mister din Fizică

[quote="joben"]Fizica e plina de mistere :) [/quote]Sunt de acord cu tine. Şi cum nu putem să ne ocupăm de toate misterele Fizicii pentru că nu trăim oricât, am sugerat ca în acest topic să încercăm să descoperim care este cel mai important, cel mai bogat în consecinţe mister din Fizică.


[quote]Parerea mea este ca temperatura este un mare mister! de ce zero absolut?[/quote]Dacă logaritmăm scala gradelor Celsius sau Kelvin, obţinem că cea mai mică temperatură este minus infinit. Aşadar, acest zero absolut este doar o convenţie prin care asociem un număr minim unui sistem fizic special lipsit de energie. Aşa văd eu acum lucrurile, dar s-ar putea să mă înşel.


Pe topicul „Legea dreptului de autor

Cu siguranţă, sunt şi vor fi membri ai forumului nostru interesaţi de [url=http://www.legi-internet.ro/index.php?id=63]legea dreptului de autor[/url] şi de corectitudinea acesteia. Dacă aveţi vreo părere interesantă despre o asemenea lege, nu vă sfiiţi să ne-o dăruiţi şi nouă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate