Căutați ceva anume?

joi, 15 aprilie 2010

Despre saitul lui Dan Preda

Despre saitul lui Dan Preda

    M-am hotărât azi să survolez puţin saitul inginerului Dan Preda (http://www.thefundamentaluniverse.ro/) despre care el a făcut atâta tam-tam pe forumuri. Am găsit pe-acolo nişte pdf-uri printre care şi o carte numită „Fundamentul Universului” şi m-am apucat s-o răsfoiesc în grabă. Spre surprinderea mea, am găsit nişte argumente solide în favoarea Fizicii elicoidale, contruite din imagini interesante ce demonstrează rolul elicei în lumea reală, imagini care m-au făcut să încetinesc ritmul lecturii şi să suport cu uşurinţă tonul de megaloman al autorului.

    Prin urmare, calitatea imaginilor şi noutăţile subtile despre care vorbeşte Dan m-au determinat să pun preţ din ce în ce mai mare pe ceea ce va spune de acum încolo. Îi doresc mult succes, dar îi sugerez s-o lase mai moale cu megalomania ca să fie tolerat şi de oamenii serioşi ce nu sunt impresionaţi de fanfaronada lui, ci vor cât mai multe argumente matematice.

4 comentarii:

  1. În 5 mai, Dan Preda şi-a actualizat cartea „Fundamentul Universului”, care are acum 125 de pagini şi face referire şi la teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet. Cartea este plină de informaţii foarte preţioase şi va fi un reper al cercetărilor viitoare în Fizica elicoidală. Sunt din ce în ce mai impresionat de cele scrise de acest autor şi mă bucur că este român!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan Preda a schimbat aresa de link. Pentru cei interesati este aceasta: http://www.thefundamentaluniverse.ro/
    Dar cum fac sa iau legatura cu el?

    RăspundețiȘtergere
  3. ar trebui să dai o tură și prin fizica lui Nassim Haramein și matematica lui Marko Rodin, sunt teorii asemănătoare



    în esență marea descoperire de care sunt atât de mândri toți trei e ridicarea la același rang a infinitului mic cu cel mare



    până în acest secol opinia mainstream era că dumnezeu e cel mai mare, ei bine nu e numai cel mai mare ci și cel mai mic!



    de-aia pe mine cel puțin mă amuză încercările lui de al minimaliza și ridiculiza, ștergându-se pe picioare cu el, un exemplu de cum poți striga adevărul cocoțat în vârful parului, în agora, deși te lupți cu el și încerci să îl distrugi, să arăți că nu există!

    ideile sunt interesante în mare dar la detalii stă mai prost și când îi demonstrezi faptul că monopolul lui, vortexul helicoidal, nu e monopol, cu dovezi, folosind propriile exemple, că are și IN și OUT și divergență zero, lucrurile se blochează și din ce văd încă nu a reușit să priceapă unde e problema cu teoria lui ... din cauza orgoliului prea mare s-ar putea să bată pasul pe loc cu teoria mai mult decât trebuie deși, repet din nou, unele din ideile sale au potențial

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt întru totul de acord. Cât despre Haramein şi Rodin, am o părere bună, căci promovează Fizica elicoidală, însă eu presupun că până când nu vor ajunge la teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet, nu vor putea aduce mai nimic fundamental nou în Fizica actuală.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate