Căutați ceva anume?

luni, 8 martie 2010

Pe forumuri în săptămâna 1.03.2010-7.03.2010

Pe forumuri în săptămâna 1.03.2010-7.03.2010



Pe topicul „ETERUL si RADU FORGACI - "O Noua Fizica"”:


Interesant subiect! Mă interesează multe lucruri „elicoidale” :D . Păcat că autorii unor asemenea idei valoroase privind mişcarea pe o elice nu şi-au formulat gândurile într-o manieră matematică şi pe înţelesul fizicienilor obişnuiţi. Felicitări, mm, pentru că reînvii amintirea unor oameni cu asemenea preocupări teoretice şi experimentale valoroase!



Pe topicul „Error inserting Toshiba_ACPI Module”:


Se pare că şi la mine funcţionează normal ventilatorul cu modulul omnibook (ectype=12). Problema este că după suspendare în ram acest modul nu mai funcţionează, fiind nevoit să repornesc calculatorul. [b]Există vreo posibilitate de a evita repornirea calculatorului după suspendare în ram pentru repunerea în funcţiune a modulului omnibook?[/b]


Menţionez că am încercat şi comanda „sudo modprobe omnibook” (se execută şi fără sudo, dar nu-mi afişează niciun rezultat şi nu are niciun efect), care iniţial îmi furnizează mesajul „kiled”, iar la o reîncercare nu se mai execută (nu se termină).


Vă mulţumesc!



Pe topicul „Cutremurul din Chile si axa Pamantului”:


Salut, mafalda! Apreciez dorinţa ta de a menţine viu spiritul ştiinţific al cititorilor. Ea este mult mai importantă decât micile gafe pe care le faci uneori, cu metaforele pe care le introduci sau abaterile de la subiect pe care le provoci.


Aici am vrut să menţionez şi să-ţi amintesc faptul că un cutremur ce are ca şi consecinţă redistribuirea masei poate modifica momentul de inerţie al Pămantului şi, prin urmare, şi viteza sa de rotaţie, chiar dacă momentul cinetic se conservă.


De asemenea, sunt în asentimentul lui Blakut, cum că e neglijabil efectul şi că este remarcabil faptul că-l putem măsura.



Pe topicul „Ecuatie”:


Trebuie să rezolvăm ecuaţia în mulţimea numerelor naturale (NxN înseamnă produsul cartezian al mulţimii numerelor naturale). Observăm că în membrul drept al ecuaţiei trebuie să avem puteri ale lui 5, care se termină întotdeauna cu 5. Asta înseamnă că în membrul stâng trebuie să avem puteri ale lui 3 care se termină cu 3.

Puterile lui 3 care se termină cu 3 sunt de forma 3^(4k+1), unde k este număr natural. Prin urmare, una dintre soluţii este (1,1), adică 2+3^1=5^1. Rămâne de văzut dacă mai sunt asemenea soluţii.



Pe topicul „Cercul si numarul de aur - continuare”:


Sunt întru-totul de acord cu obiecţiile ridicate aici de Jizel-Jeg şi de Adi! Îi invidiez pe amândoi pentru răbdarea şi minuţiozitatea de care au dat dovadă în dialogul cu acest domn care, pentru a-i ieşi dânsului [b]o teorie frumoasă şi falsă[/b], susţine cu încăpăţânare o aberaţie atât de grosolană cum că raportul dintre circumferinţa cercului şi diametrul său ar avea altă valoare decât cea cunoscută în prezent.



Pe topicul „Abordarea matematică a precesiei”:


Genial argument! Cei de la [url=http://www.siriusresearchgroup.com/]The Sirius Research Group[/url] au găsit o metodă mult mai clară pentru a demonstra că precesia Pământului nu este provocată nici de Lună şi nici de Soare.


Evident, este prea tânără vremea pentru contemporaneitate ca aceasta să accepte o noutate atât de extraordinară. Mai trebuie să vină oameni cu multă credibilitate care, puşi pe gânduri de asemenea argumente solide, să înţeleagă şi apoi să susţină curajoşi faptul că precesia nu se datorează nici Soarelui şi nici Lunii, ci are o altă cauză, poate necunoscută încă.


Odată acceptată această constatare, va rămâne de analizat cauza adevărată a precesiei, moment în care ideile mele privind inerţia la precesie vor reveni în atenţia cercetătorilor adevăraţi.


Mulţumesc, vux, pentru suportul deosebit cu care contribui la acest topic!



Pe topicul „Misterul precesiei Pământului”:


A apărut [u][url=www.youtube.com/watch?v=BkZwua0bGKI]pe youtube[/url][/u] un filmuleţ foarte interesant de vreo 8 minute ce demonstrează că precesia Pământului nu se poate datora nici Lunii şi nici Soarelui, ci are o altă cauză. Vă invit cu drag să-l vizionaţi ca să cugetaţi la limitele grave ale Fizicii actuale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate