Căutați ceva anume?

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Baricentrele nu se mișcă haotic


-(1011061436) Dat fiind un sistem de n particule, putem defini recursiv noțiunea de baricentru de ordinul k. Numim baricentru de ordinul unu oricare dintre centrele de masă ale particulelor. Numim apoi baricentru de ordinul k+1 fiecare dintre centrele de masă ale unor perechi de baricentre de ordinul k.
-(1011061439) Așadar, dacă avem de luat în considerare un singur corp, atunci avem un singur baricentru de ordinul unu. Dacă avem cel puțin două corpuri, atunci avem două baricentre de ordinul unu și un baricentru de ordinul doi. Dacă avem trei corpuri, atunci avem trei baricentre de ordinul unu, combinări de trei luate câte doi (adică trei) baricentre de ordinul doi și un baricentru de ordinul trei.
-(1011061444) Dacă avem 4 particule, atunci avem 4 (combinări de 4 luate câte 1) baricentre de ordinul 1, 6 (combinări de 4 luate câte 2) baricentre de ordinul 2, 4 (combinări de 4 luate câte 3) baricentre de ordinul 3 și 1 (combinări de 4 luate câte 4) baricentru de ordinul 4.
-(1011061458) Acu-i acu! Trebuie să punem o condiție pe care numai Fizica elicoidală o poate pune. Pentru ca un sistem să fie suficient de stabil, trebuie să avem că baricentrul de ordin maxim trebuie să se miște rectiliniu, apoi baricentrul cu un ordin mai mic să se miște pe o elice (de ordinul unu), apoi baricentrul cu două ordine mai mici să se miște pe o elice în jurul unei elice de ordinul unu (deci, pe o elice de ordinul doi) și așa mai departe.
-(1011061540) Niciunul dintre baricentre nu se poate mișca haotic, ci numai pe elicea corespunzătoare. Atunci, o simulare pe calculator n-ar mai fi atât de permisivă precum sunt simulările actuale, care nu iau în considerare mișcarea elicoidală. Aceste restricții impuse mișcării baricentrelor ar putea explica spectrul hidrogenului, legea Titius-Bode sau rezonanța orbitală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate