Pe forumuri în săptămâna 25.01.2010-31.01.2010
Pe topicul „Probleme cu Google Earth”:
[quote=Hitzi]Fisierul GoogleEarthLinux.bin care l-am descarcat de pe site nu-l pot deschide, imi apare o eroare ce zice cam asa "Could not display "/home/hitzi/Desktop/GoogleEarthLinux.bin". The file is of an unknown type" si mai am un semn mare de interzis langa[/quote]Sau dacă vrei varianta cu mausul, clic dreapta pe fişier, Proprietăţi/Permisii şi bifează căsuţa de execuţie „Permite executarea fişierului ca program”.
Pe topicul „Algebra”:
Logaritmezi în baza a atât în membrul din stânga ecuaţiei, cât şi în cel din dreapta şi va rezulta o înmulţire de doi logaritmi, care înmulţire este comutativă.
Prin urmare, soluţiile ecuaţiei date sunt toate numerele reale, căci egalitatea este adevărată aşa cum rezultă de mai sus.
Pe topicul „Interpretarea geometrica a relativitatii spatiului”:
Ivan, încercările tale sunt foarte originale şi foarte importante, mai ales datorită [b]simplităţii[/b] lor. Dar este o problemă mare cu relaţia asta dintre viteze şi intensitatea câmpului gravitaţional, pe care o propui. Poţi înţelege această problemă dacă îţi aminteşti că un corp poate avea viteză şi [b]perpendicular[/b] pe liniile câmpului gravitaţional, nu doar paralel cu aceste linii. Mai concret, un corp se poate mişca în jurul altui corp şi pe o traiectorie circulară de intensitate gravitaţională constantă, deci [b]nu poţi pune o relaţie directă între modulul vitezei şi intensitatea câmpului gravitaţional[/b], aşa cum sugerezi tu. Părerea mea.
Pe topicul „Am structurat secţiunea cu idei interesante în Fizică”:
Am structurat mai detaliat [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/idei-interesante-in-fizica-f22/]secţiunea cu idei interesante în Fizică[/url]. Pasionaţilor de Fizică le doresc cât mai mare putere de concentrare pentru a putea publica multe idei în forma lor finală.
Pe topicul „Error inserting Toshiba_ACPI Module”:
Cum pot controla ventilatorul pe un laptop Toshiba?
Mă lupt de vreo o săptămână cu o problemă ciudată pe un laptop Toshiba Satellite L300. Am citit şi aplicat ce s-a scris şi pe acest forum şi pe altele, dar, probabil, nu fac eu ceva bine că nu-mi iese nicicum. N-am înţeles prea bine dacă s-a rezolvat cumva problema sau nu, dar la comanda
„sudo modprobe toshiba_acpi”
[b]şi eu primesc eroarea[/b]
„FATAL: Error inserting toshiba_acpi (/lib/modules/2.6.31-17-server/kernel/drivers/platform/x86/toshiba_acpi.ko): No such device ” .
Ceea ce mă deranjează foarte mult este că, după o oarecare perioadă de activitate normală, să zicem, o jumătate de oră, după ce temperatura procesorului ajunge pe la 80 de grade, începe ventilatorul să funcţioneze la o turaţie mare, după care nu se mai opreşte niciodată, obligându-mă să suspend laptopul.
Am instalat lm-sensor, toshutils, toshset, sensord, computertemp, hddtemp, i8kutils, acpitail, gkrellM, etc. Întâi m-am chinuit să pun un applet-sensor pe bara de sus care să-mi afişeze şi temperatura procesorului, nu doar a hardului, căci implicit îmi apărea că procesorul are temperatura de 0 grade.
Apoi am încercat kubuntu, xubuntu, opensuse, mandriva, dar niciunul n-a reuşit să-mi oprească ventilatorul după ce se răcea laptopul.
Comanda „fan” îmi dă eroarea „fan: laptop does not have cooling fan or kernel module not installed. ” şi poate că pe-aici se-nvârte problema. Ciudat mi se pare şi faptul că comanda
„sensors”
îmi returnează
„acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +0.0°C (crit = +106.0°C)
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +44.0°C (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)
”
mult diferit de alte rezultate ale acestei comenzi pe care le-am găsit [url=http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2780]în altă parte[/url].
Oare există în Ubuntu pentru acest laptop vreo posibilitate de a controla viteza minimă a ventilatorului sau temperatura minimă la care acesta să se oprească sau măcar o modalitate de a-l opri manual, ca să nu-mi vâjâie necontenit după pornire chiar dacă temperatura a scăzut la temperatura ambiantă?
Vă mulţumesc pentru eforturi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!