Pe topicul „Obiectivele noastre”:
Iată câteva dintre obiectivele imaginate de administratorul acestui forum cu speranţa că ele vor putea constitui un îndrumător pentru utilizatorii pasionaţi de cercetare:
-clarificarea situaţiei privind cele mai profunde mistere ce sfidează astăzi omenirea, în sensul de [b]a obţine un consens al comunităţii noastre în legătură cu ceea ce este cu adevărat misterios[/b] azi prin fundamentele teoriilor actuale;
-formularea unor [b]idei care să ne apropie cât mai mult de rezolvarea[/b] unor mistere adânci;
-[b]redactarea ideilor[/b] într-o formă riguroasă pentru a putea fi valorificate de către cei cărora li se adresează;
-[b]modernizarea platformei noastre de discuţii[/b] pentru a permite un schimb de idei cât mai civilizat, riguros şi eficient;
-[b]remunerarea membrilor[/b] în funcţie de reputaţia lor obţinută pe acest forum.
Pe topicul „Obiectivele noastre”:
Datorită importanţei pe care o acord acestui topic şi faptului că nu doresc ca el să fie poluat cu mesaje fără prea mare legătură cu subiectul, am anulat posibilitatea ca alţi membri să poată posta aici, dar topicul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/sugestii-f13/obiective-tangibile-t129.htm]Obiective tangibile[/url]” deschis de către mm poate fi considerat o bună continuare a celor expuse aici.
Pe topicul „Obiective tangibile”:
[quote="mm"]Ce ati vrut sa spuneti referitor la obiectivul [b]remunerarea membrilor[/b]? Ca idee, sunt interesat. Daca nu cumva s-a scris gresit cuvantul "renumararea" membrilor.[/quote]Prin remunerarea membrilor în funcţie de reputaţia lor înţeleg plata periodică a acestora pentru activitatea lor care a fost apreciată de comunitatea noastră. Evident, în lipsa unor fonduri de la diversele instituţii sau de la diversele persoane fizice voluntare interesate, deocamdată ideea este departe de a fi pusă în practică, dar eu sper din toată inima ca pe viitor să devenim suficient de interesanţi încât să atragem atenţia unor oameni de bine care să ne ajute financiar şi public pentru stimularea membrilor ce activează eficient pe acest forum de cercetare dornic să caute răspunsuri la cele mai grele întrebări puse vreodată.
[quote="mm"]A) Ca un raspuns la punctul II din "Obiectivele noastre", cred ca deosebit de rodnica ar putea fi pentru "apropierea de rezolvarea..."
-ideea repunerii in drepturi depline a [i][b]eterului[/b][/i]. Am putea deschide un topic consacrat eterului. Cu pornire istorica de unde a fost lasat/"depasit" de Einstein sau chiar de la Maxwell.
-S-ar putea deschide apoi (de catre cei interesati) cate un topic consacrat unor probleme de fizica ce (ne) preocupa, [b]probleme care sa fie studiate numai si numai din perspectiva (teoriei) eterului.[/b][/quote]Având în vedere că eşti un membru foarte important al acestui forum, am încredere că ai ceva important de spus în legătură cu eterul, fapt pentru care am creat [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/teoria-eterului-f24/]o secţiune specială dedicată eterului[/url] pe care o poţi şi modera.
Cu această ocazie, invit şi alţi utilizatori să menţioneze cel puţin tot atât de clar ca şi mm dacă vor să activeze într-o secţiune specială menită să trateze un subiect special.
[quote="mm"]B) Intrucat se constata o confuzie generala printre fizicieni, mecanicieni, s.a. a intelesului cuvintelor tehnice de specialitate, banale pentru ei (cum ar fi si notiunile de baza masa, timp, energie), propun [b]deschiderea unor [i]studii[/i][/b] pe forum, consacrate [b]DEFINITIEI[/b], respectiv [b]Definitiilor[/b] cuvintelor respective care (ne) intereseaza.
Bineinteles, numai daca exista [i]cateva[/i] (min doua) persoane interesate de (fiecare) subiect propus astfel incat sa existe si un [b]colectiv aferent[/b] fiecarui subiect/topic. Cerere expresa aici, necesitate absoluta, implicarea unui matematician [u]la calcule[/u].[/quote]Desigur. Vom vedea cum evoluează dorinţele concrete în această direcţie şi vom clarifica ce este de făcut.
Pe topicul „ETERUL, ETERUL”:
Demult am fost şi eu pasionat de problema eterului, căci este cu adevărat o problemă pasionantă, drept urmare, chiar am scris [u][url=http://abelcavasi.blogspot.com/2010/01/problema-eterului.html]un articol[/url][/u] despre concepţia mea privind eterul.
Din punctul meu de vedere, [b]existenţa eterului este echivalentă cu nonexistenţa sa[/b], deoarece, aşa cum am arătat şi în articolul respectiv, eu consider că [b]eterul este o substanţă cu densitatea nulă şi cu modulul de elasticitate nul[/b]. O asemenea abordare ne permite să aplicăm eterului toate proprietăţile unei substanţe obişnuite, dar să nu uităm în calcule să egalăm cu zero densitatea sa şi modulul său de elasticitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!