Căutați ceva anume?

luni, 4 ianuarie 2010

Pe forumuri în săptămâna 28.12.2009-3.01.2010

Pe forumuri în săptămâna 28.12.2009-3.01.2010


Pe topicul „Tema forumului”:

[quote="Pe topicul „Istoria lumii - 500 de ani vechime” mm"]Abel, pagina arata foarte frumos asa cum ai facut-o; din pacate functioneaza f. prost. [Intarziere f. mare in executia tuturor comenzilor.][/quote]Într-adevăr, a mers destul de greu, mai ales datorită scriptului ce ningea cu fulgi mari. Am scos acel script, iar dacă şi aşa merge greu, am să readuc tema iniţială.Pe topicul „Facilitate LaTeX pentru formule matematice”:


Dragii mei, în sfârşit, constat că pe aceste forumuri minunate putem posta (mult mai uşor decât se putea până acum) şi formule matematice. Dacă aveţi de postat o formulă şi îi cunoaşteţi codul LaTeX (de exemplu „[b]x=\frac{1-t^2}{1+t^2}[/b]”), atunci nu aveţi decât să adăugaţi acest linc „[b]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?[/b]” în faţa formulei, obţinând prin aceasta un linc de imagine cu formula căutată (în cazul nostru, obţinem lincul „[b]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?x=\frac{1-t^2}{1+t^2}[/b]”), iar acest linc îl amplasaţi apoi între tagurile [i m g][/ i m g] şi veţi obţine imaginea formulei:


[img]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?x=\frac{1-t^2}{1+t^2}[/img]

.


Sper din suflet că această nouă facilitate contribuie din plin la ridicarea gradului de rigurozitate cu care putem posta de acum mesajele noastre! :D
Pe topicul „Butonul”:


Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar, din fericire, mai nou văd că apar şi în forumgratuit formulele de genul


[img]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?x=\frac{1-t^2}{1+t^2}[/img] ,


ceea ce mă bucură foarte, foarte mult. :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate