Căutați ceva anume?

sâmbătă, 18 septembrie 2021

„Zona lichidă” a atomilor este alcătuită din electroni!

 Putem adânci studiul consecințelor rezultate din extrapolarea precedentă privitoare la faptul că asteroizii s-ar afla în „zona lichidă” a Sistemului Solar. Știm că mai există o zonă de asteroizi, centura Kuiper, departe de orbita lui Neptun. Asta ar putea însemna că „zonele lichide” alternează cu celelalte zone și sunt recursive, întocmai cum ne spune teorema lui Bilinski de recurență a triedrelor lui Frenet. 


Adică, de la o zonă gazoasă de ordinul k, pe măsură ce ne apropiem de Soare, dăm de o zonă lichidă de ordinul k, apoi de o zonă solidă de ordinul k, după care urmează din nou o zonă gazoasă, dar de data aceasta de ordinul k+1, apoi o altă zonă lichidă de ordinul k+1, apoi o altă zonă solidă de ordinul k+1 și tot așa mai departe pe măsură ce ajungem în zone cu energie (temperatură) mai înaltă.


Atunci, pe măsură ce ne-am apropia de Soare, ar trebui să mai întâlnim o „zonă lichidă”, mai subțire decât zona de asteroizi dintre Marte și Jupiter, apoi o alta și mai subțire și tot așa până intrăm în străfundurile materiei și ajungem la atomi. Atunci, s-ar putea ca „zona lichidă” a atomilor să fie constituită tocmai din electroni...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate