Căutați ceva anume?

joi, 25 decembrie 2014

Interferența particulelor

Astăzi nu se poate considera că lumina este doar un flux de particule, deoarece dacă s-ar presupune că lumina este alcătuită numai din particule, atunci nu s-ar putea explica interferența luminii.

Dar toți fizicienii care au încercat să explice interferența luminii în cazul în care aceasta ar fi constituită din particule au presupus că particulele componente ale luminii s-ar deplasa numai și numai în linie dreaptă.

Dar oare ce s-ar schimba în posibilitățile noastre de explicare a interferenței luminii în modelul ei corpuscular dacă am admite că particulele componente ale luminii se deplasează, de fapt, nu rectiliniu, ci pe elice?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate