Căutați ceva anume?

luni, 29 decembrie 2014

De ce se rup spaghetti în mai multe bucăți?

Dacă știam că Feynman nu cunoaște explicația fenomenului, aș fi crescut în ochii mei, căci tare mă tem că explicația este chiar mai simplă decât cea dată pe acest sait: http://sploid.gizmodo.com .
Așa cum se arată pe arxiv (un linc primit de la Mihai Amariuței pe Facebook), știm că ORICE STÂLP LUNG ÎN CĂDERE SE RUPE ÎNAINTE SĂ ATINGĂ SOLUL.Ei bine, la fel, un fir de spaghetti, fiind lung, are inerție la capăt și nu poate avea o accelerație unghiulară atât de mare pe cât i se impune după rupere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate