Căutați ceva anume?

joi, 1 martie 2012

Pe forumuri în februarie 2012

Pe topicul „Deplasarea spre roşu este efect Doppler transversal
[quote="CAdi"][b]W’[/b]=(W-V)/[1-(W*V)/C^2][/quote]Excelent, Adi! Aceasta este formula (am mai adăugat eu paranteza de la numărător).

[quote="Razvan"]Exact aşa este! Şi nu apare nici o nedeterminare.[/quote]Păi, nu apare dacă pui doar viteza Pământului ca fiind c şi viteza Lunii o pui ca fiind v. Dar parcă spuneam că toate corpurile din vecinătatea Pământului se mişcă cu viteza luminii, nu-i aşa? Deci, ia puneţi ca fiind egală cu c nu doar viteza Pământului, ci şi viteza Lunii. Să vedeţi ce iese.

Apropo, omuldinluna, vezi de unde apare semnul minus?
[quote="mm"]propunerea mea este ca studiul relativist trebuie sa plece de la premize energetice[/quote]Este obligatoriu ca şi un asemenea studiu să ne ducă la aceleaşi concluzii, altfel ar fi ceva putred în coerenţa cunoştinţelor noastre.

Să înţeleg că reîncepem discuţia asta?  :shock:
Mă bucur să văd că îţi exprimi nemulţumirea, Adi! Şi îţi mulţumesc că îmi dai ocazia să vorbesc mai amănunţit despre asta. De asemenea, îi mulţumesc lui Răzvan pentru că a făcut din asta un topic separat.

[quote="CAdi"]Ar trebui sa fie foarte bine pregatit cineva in toate domeniile ca sa poata sa discearna cat de cat si  sa poata puncta un membru al Forumului nostru.Asa ca aceste puncte sunt subiective si ele in functie de bagajul de cunostiinte al fiecaruia![/quote]Aşa cum a spus şi Răzvan, punctarea este la libera alegere. Consider că oamenii au dreptul să îşi exprime părerea despre mesajele noastre şi altfel decât în cuvinte.[quote]In ceea ce priveste etichetele,cine le da dreptul administratorilor sa stabileasca (din punct de vedere moral )daca suntem certareti sau cocilianti,experimentatori sau neexperimentatori,multumiti sau nemultumiti etc.,etc.[/quote]Administratorii îşi pot da uşor seama dacă un utilizator este certăreţ sau dacă se încadrează în topic, dacă răspunde la întrebări sau dacă demonstrează ce spune. De exemplu, faptul că tu, CAdi, ai deschis acest subiect în altă parte decât ar fi trebuit denotă că nu te încadrezi în topic şi asta este foarte uşor de observat.​

Administratorii sunt oameni în care e bine să avem încredere că vor fi imparţiali. Iar dacă aveţi obiecţii concrete, sunteţi liberi să le prezentaţi, iar noi le vom analiza şi le vom implementa.[quote]Sadang este considerat ca nu este experimentator si numai eu stiu cat s-a chinuit cu bobina lui Dan.[/quote]Aşa cum zice şi Răzvan, nota de „Experimentator-Teoretician” aceea o poate modifica oricând utilizatorul, fiind liber să-şi dea el ce notă doreşte acolo. Nota mare înseamnă că se consideră teoretician, iar nota mică înseamnă că se consideră experimentator.[quote]Chiar si ,,mm’’ este catalogat ca extreme de nemultumit….Dupa ce criterii?[/quote]Şi mm îşi poate modifica acea notă pentru că şi nota „Nemulţumit-Mulţumit” poate fi modificată de utilizator.[quote]Cine ii da dreptul unui administrator (din punct de vedere moral) sa puna la o anumita persoana o eticheta[/quote]Nu este nimic imoral în a eticheta un utilizator ca fiind certăreţ sau a arăta lumii că el nu se încadrează în topic sau că nu răspunde la întrebări, aşa cum nu este imoral nici chiar să îi interzici complet să mai scrie pe acest forum. Etichetele acelea au rolul de a informa cititorii pentru ca ei să ştie cu cine au de-a face.​[quote]avem si alti vizitatori de pe alte forumuri sau pur si simplu curiosi.

 ( Pentru noii veniti ai deja punctele si eticheta pusa ![/quote]Într-adevăr.[quote]Si noi am avea dreptul sa ii etichetam pe administratori la fel cum ne eticheteaza ei pe noi![/quote]Sunt de acord. Iar prin câmpul „Nemulţumit-Mulţumit” îţi poţi exprima părerea despre modul în care te mulţumeşte acest forum.[quote]Consider ca singurul criteriu valabil este vechimea pe forum![/quote]Vechimea pe forum nu are cum să fie relevantă. Sunt utilizatori foarte vechi care au scris mai puţin de 2 mesaje, deci nu au cum să fie relevanţi.
[quote]Restul sunt subiective si nu exprima realitatea despre acea persoana.[/quote]Chiar dacă sunt subiective, nu înseamnă că nu reflectă realitatea. Iar atunci când nu reflectă realitatea, sunteţi liberi să obiectaţi. Dacă aveţi dreptate, vi se va da dreptate. Dacă nu aveţi, n-o veţi primi nici dacă staţi cu susul în jos.[quote]Cred ca suntem suficienti de maturi ca sa apreciem raspunsurile colegilor nostrii ,
fara punctaje si etichete ![/quote]Eu prefer un forum în care ştiu cu cine stau de vorbă, ştiu la ce să mă aştept de la un anumit utilizator, ştiu cât de atent merită să citesc mesajele sale.[quote]Acest forum cred ca se doreste a fi o dezbatere in vederea cercetarii si aflarea realitatilor din lumea inconjuratoare  in diferite domenii si nu sa ne aratam muschii, sa aflam care este mai bine sau mai slab pregatit,care este multumit sau nemultumit ,experimentator sau neexperimentator,certaret sau necertaret.Cred ca nu acest lucru intereseaza.[/quote]Orice acţiune care se face cu oameni trebuie să fie umană. De aceea, consider că etichetele acestea fac parte din umanitatea noastră şi avem nevoie de ele. Mai mult, etichetele „păzesc” forumul, determinându-i pe utilizatori (ca şi tine) să fie mai atenţi la cum scriu. Dacă vor să aibă note corespunzătoare mari, n-au decât să se încadreze în topic, să răspundă la întrebări, să demonstreze ce spun şi aşa mai departe. Administratorii nu au timp toată ziua să-i avertizeze că nu se încadrează în topic sau că nu răspund la întrebări, etcetera. De aceea, o vor face în continuare etichetele.[quote]Ce va zice un nou venit pe forum cand tu ai déjà eticheta pusa?[/quote]Va afla adevărul despre tine, despre cum te comporţi pe acest forum, cel puţin adevărul aşa cum este văzut de administratorii acestui forum. Iar asta este foarte important. Noi apreciem timpul tuturor, iar etichetele spun utilizatorilor sau vizitatorilor cât timp merită să acorde pentru a citi mesajele unui anumit utilizator de pe forum.[quote]Cred ca fiecare poate sa faca singur aprecierile respective vizavi de o anumita persoana ![/quote]Într-adevăr, poate, dar numai dacă petrece un oarecare timp citind din mesajele sale. Pentru cei care vin pentru prima dată, etichetele sunt cele care spun ceva în primul rând. Şi noi vrem să-i informăm bine şi pe aceia care vin pentru prima dată, nu doar pe utilizatorii vechi.[quote]P.S.
Acum puteti sa ma treceti si la rubrica [i]nemultumit[/i]
[/quote]Te poţi tu trece cu mânuţa ta acolo. Tu ştii cât de nemulţumit eşti de forum. Faptul că nu ai ştiut asta, mai spune ceva despre superficialitatea ta (mă gândesc şi la o etichetă pentru superficialitate :D ).
Pe forumul nostru există oameni cu idei interesante şi din ce în ce mai bine elaborate. În ciuda faptului că ei sunt binevoitori întotdeauna şi investesc în mod dezinteresat din timpul lor pentru a ne dărui şi nouă câte ceva din mintea lor prin intermediul mesajelor pe care apucă să le scrie pe forum, eu consider că ei trebuie motivaţi mai mult. Consider că, motivându-i suficient pe utilizatori, forumul nostru ar putea aduna şi mai mulţi asemenea oameni dornici ca, alături de noi, să cerceteze adânc tainele lumii înconjurătoare.

Dar pentru a-i motiva, avem nevoie de donatori, de sponsori, de mecena, care, chiar dacă nu ni se pot alătura nouă în mod interactiv, gândind şi scriind cu noi pe forum, atunci măcar să ne ajute în această muncă preţioasă de cercetare în alt mod, financiar, material sau de altă natură, încât să îi aducem aproape de noi şi pe acei cercetători care nu se mulţumesc doar cu simpla apreciere verbală obţinută pe forum.

Avem deja un donator (Anonim1) care, pe lângă [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t221-lista-sponsorilor-i-mecena-pe-anul-2011#3152]contribuţiile[/url] sale importante de anul trecut, poate oferi şi anul acesta de Paşte frumoasa sumă de 100 de roni. Însă, pentru binele comunităţii, daţi-mi voie să cer mai mult! Vreau să am satisfacţia de a premia mai mulţi utilizatori, eventual chiar cu sume mai importante. Şi nu este important cine premiază sau pe cine premiază. Şi nu este obligatoriu ca eu să decid cine să fie premiatul. Dimpotrivă, poate decide donatorul asta.

Căci avem şi vom mai primi oameni cu o minte strălucită, care postează mesaje foarte interesante, poate chiar mai interesante decât putem noi înţelege momentan. Avem şi vom mai primi oameni care cunosc foarte bine domeniile actuale din cunoaşterea umanităţii, oameni care demonstrează riguros ceea ce spun, oameni care răspund cu răbdare la întrebări dificile, oameni care pun întrebări interesante, sfredelitoare, oameni care creează pe forum o atmosferă propice unei asemenea comunităţi.

Pentru ei avem nevoie de şi de alt tip de oameni de valoare, numiţi „donatori”, „sponsori”, „mecena”. Ei contribuie în alt mod la progresul acestui forum. Aşadar, dragi vizitatori ai forumului, care înţelegeţi valoarea unei comunităţi ce încearcă să spargă bariere, vă rog să dăruiţi şi voi în felul vostru ceva pentru această muncă nobilă ce n-a fost plătită niciodată la adevărata sa valoare! Se pare că numai aşa putem să ne revanşăm [b]încă din timpul vieţii lor[/b] (deci, încă din timpul în care nu i-am înţeles pe deplin pentru a le recunoaşte valoarea (dealtfel, nu ne ajunge o viaţă de om ca să ne dăm seama cât de valoroşi sunt)) faţă de toţi cercetătorii ce vin pe acest forum.

Eu însumi am creat acest forum tot din dorinţa de a „dona” un loc pentru aceşti oameni curioşi care vor să înţeleagă mai adânc natura cu tot ce ne înconjoară. Dacă este doar al românilor, nu este cu nimic mai prejos decât al altora. Există mari şanse ca şi dintre cei 20 de milioane sau mai mulţi români să vină aici unul, doi şi să revoluţioneze ceva în cunoaşterea noastră. Gândiţi-vă că au fost momente în care întreaga omenire nu depăşea numărul românilor de azi. Deci numărul nostru nu e un handicap. Dimpotrivă, putem arăta că măcar aşa ne putem uni forţele binelui, mânaţi de ţelul comun al cercetării. Şi poate dintr-o asemenea unire va reieşi în evidenţă spiritul românesc.

Aş fi bucuros să ştiu că argumentele mele au stârnit interesul celor în măsură să ne ajute. Aş fi bucuros să ştiu că aceste cuvinte au îndepărtat ultimele reţineri pe care le-ar mai fi putut avea oamenii de bine în măsură să contribuie în felul lor la progresul acestui forum.


Vă mulţumesc pentru atenţie!
Pe topicul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t494p90-teorema-lui-fermat#11279]Teorema lui Fermat[/url]”
[quote="AMOT"]Abel Cavasi,
In limba romana si nu numai este permis sa scrii si cu ........ si cu !!!! si cu ??? si cu !!!!??? si etc..... si asta pentru a accentua mirarea si intrebarea in cazul ! si ?[/quote]Sunt de acord că este permis să foloseşti anumite semne ciudate prin care să accentuezi ceva. Dar nu sunt de acord cu altceva: nu sunt de acord să [b]abuzezi[/b] de asemenea accentuări.
[quote]si faptul ca prin .....eu de fapt vreau sa-l fac sa inteleaga[/quote]Tocmai aici este problema! Pe cineva nu-l faci să înţeleagă urlând la el cu tot felul de semne care accentuează mirarea. În plus, nu-ţi pot permite să „te miri” de fiecare mesaj al interlocutorului tău, de ca şi cum acesta ar fi un prostănac şi tu l-ai trage de ureche.
[quote]ar fi bine sa mediteze adanc la ceea ce am scris mai ales atunci cand acel cineva expune pe forum tot felul de idei (consider eu) gresite sau pe care (consider eu) ca acel cineva le-a invatat pe de rost si fara sa inteleaga ideile unuia sau altuia......[/quote]Dacă vrei să-l faci să mediteze adânc, n-ai decât să-i spui lucruri interesante. O înşiruire aberantă de semne nu face decât să scârbească interlocutorul, nu să-l determine să mediteze mai adânc. Aşa cum tu consideri că el greşeşte, aşa el poate considera că tu greşeşti. Prin urmare, trebuie să primeze forţa argumentelor, nu forma ciudată a mesajului.
De asemenea, faptul de a cita complet mesajul anterior, nu doar că ocupă spaţiu inutil şi îngreunează citirea mesajelor, ci denotă şi o neîncredere nejustificată bazată pe bănuiala că partenerul de discuţie ar putea modifica mesajul după ce ai răspuns la el.
Iar pe forumul acesta nu pot tolera la nesfârşit o asemenea atitudine de neîncredere. Dimpotrivă, caut să facem cumva să ne împrietenim cu toţii. Prietenia, îngăduinţa sunt elemente extrem de necesare pe acest forum al cercetării şi ele trebuie să înăbuşe orice act împotriva semenilor noştri dragi de pe forum.
A fost descoperit recent un fenomen cosmologic interesant şi misterios pentru Fizica actuală, numit „axa diavolului”. Pe saitul [url=http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/73-intrebari-esentiale-ce-nu-stim-inca/2993-inexplicabil-axa-diavolului-1.html]Scientia[/url] puteţi găsi amănuntele despre această axă, iar [url=http://abelcavasi.blogspot.com/2012/02/axa-diavolului-confirma-fizica.html]pe blogul meu[/url] am scris azi un articol în care explic acest fenomen.

Eplicaţia dată de mine axei diavolului se bazează pe previziunile Fizicii elicoidale. Aşa cum am spus şi în acest topic, Fizica elicoidală prezice că Galaxia noastră se roteşte alături de alte galaxii în jurul unui Supercentru al unui Sistem Galactic lenticular imens pe care noi îl vedem pe muchie pentru că facem parte din el.

Aşadar, axa diavolului (din perspectiva Fizicii elicoidale) nu este nimic misterios, ci dimpotrivă, ea ar fi de fapt cea de-a doua axă observată pe cer, prima fiind axa Galaxiei noastre. Axa Galaxiei conţine stele, iar axa diavolului conţine galaxii şi este mult mai departe decât axa galaxiei.

Prin această explicaţie, axa diavolului este o confirmare strălucită a ipotezei emise de mine în acest topic. Nu-i aşa? Ce părere aveţi?
Pe topicul „Acta - pro sau contra?
Sunt pentru îngrădirea accesului la informaţia piratată, ilegală. Sunt pentru îngrădirea accesului ilegal la ceea ce este al altuia. Mi se pare anormal ce se întâmplă încă privind furtul de informaţie. Mi se pare anormal ca autorul să fie furat cu nesimţire şi nimeni să nu fie pedepsit. Mi se pare anormal să fie atâţia oameni care folosesc gratuit un sistem de operare sau un soft care costă bani. Şi chiar nu înţeleg de ce a trebuit să dureze atât până când să se ia nişte măsuri corecte împotriva hoţilor.
Când spun că axa diavolului conţine (puzderie de) galaxii, zic implicit şi că axa Galaxiei conţine puzderie de stele. Desigur că este doar un fel de a spune, căci o axă nu poate conţine stele sau galaxii, ci doar puncte. Dar dacă vrei să înţelegi ce spun, atunci se înţelege.

Şi mai nou mi-am cam clarificat şi ce e cu această radiaţie de fond. Ştiţi că Olbers a propus un paradox care ar implica un cer luminos, plin de stele în orice direcţie am privi. Ei bine, mai nou ştim că sunt mai multe planete decât stele, deci paradoxul lui Olbers ar trebui reconsiderat în sensul că ar trebui să concludem că cerul trebuie să radieze nu ca o stea, ci ca o planetă. Iar dacă vom lua în considerare şi sateliţii şi praful cosmic, va trebui să ajungem la concluzia că cerul ar trebui să radieze foarte slab, această radiaţie fiind exact radiaţia de fond.

Desigur, e doar o presupunere încă şi nu pot face estimări cantitative ale radiaţiei. Doar vreau să atrag atenţia cu acest topic că sunt foarte multe explicaţii posibile care trebuie luate în calcul ale deplasării spre roşu şi ale radiaţiei de fond, mult mai „normale” decât absurdul Big Bang care contravine uniformităţii timpului şi, implicit, legii de conservare a energiei. Deci trebuie să epuizăm întâi toate explicaţiile normale înainte de a propune explicaţii bizare.
Pe topicul „Acta - pro sau contra?
[quote="Razvan"][justify]ACTA crează oportunitatea de a se îngrădi tocmai accesul şi la libera informaţie.[/justify][/quote]Mă îndoiesc de asta. Nu cred că cineva poate îngrădi accesul la [b]libera[/b] informaţie. Da, accesul la informaţia piratată chiar [b]trebuie[/b] îngrădit cumva odată. Era şi cazul să apară ceva mai concret şi mai riguros.[quote][justify]sub pretextul acuzării de piraterie informatică îţi poate fi urmărită activitatea pe internet.[/justify][/quote]Este responsabilitatea celui care te acuză să se disculpe şi să-ţi demonstreze infracţiunea. Dacă nu poate, legea se va întoarce împotriva lui. Dar nu mi se pare corect să respingem o lege împotriva hoţilor doar pentru speculaţia unor eventualităţi cum că ea ar permite lucruri pe care noi doar le presupunem că se vor întâmpla. Cine va abuza de lege va fi pedepsit dacă se va putea dovedi că a abuzat.[quote][justify]Dacă cineva distribuie softuri piratate poate fi supus unei anchete, [u]pe baza unor probe[/u][/justify][/quote]Tocmai asta era, că nu se puteau obţine probe. Acum se creează posibilitatea obţinerii probelor. Ca să poţi obţine probe, trebuie să urmăreşti. Când mergi pe stradă poţi fi urmărit cu ajutorul unui telescop, dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem telescoapele.​[quote][justify]Iar despre drepturile de autor... odată ce ai distribuit pe piaţă un produs intelectual sau creaţie artistică, rămâne discutabil cui mai aparţin acestea. [/justify][/quote]Nu văd nimic discutabil în asta. Dacă ai distribuit ceva pe piaţă cu o licenţă care interzice accesul gratuit al altora, nu văd de ce alţii ar trebui să intre gratuit în posesia lucrului respectiv.[quote][justify]Cum rămâne cu produsele freeware sau open-source? Autorii lor de ce nu au pretenţii materiale? Sunt o "specie" mai aparte?[/justify][/quote]​Eu zic că nu are nicio legătură. Fiecare are dreptul să distribuie cum vrea produsul său şi nu putem obliga pe nimeni să-şi dea produsul gratuit tuturor. Iar ACTA vine să protejeze tocmai acest [b]drept[/b], de a putea distribui informaţia şi contra cost, nu doar gratuit.
Din câte ştiu eu, nu poţi obţine o listă cu toate subiectele scrise vreodată. Dar poţi obţine o listă cu subiecte care s-au scris în legătură cu ceea ce cauţi tu, dând o căutare după cuvintele cheie care te interesează în acel moment.
Dacă te referi la un topic în care să fie puse lincuri la fiecare topic, atunci, într-adevăr, un asemenea topic poate fi creat şi întreţinut de orice administrator, moderator sau membru. Deci şi tu poţi crea şi întreţine un asemenea topic, răspunsurile date la el conţinând lincuri către noile topice.
Desigur, o asemenea acţiune necesită timp suplimentar, iar eu nu am găsit încă timpul necesar pentru asta.
[quote="CAdi"]Daca se poate va rog!
[/quote]Dacă s-ar putea face (automat, nu manual), aş face-o cu plăcere, dar, din câte ştiu eu, nu se poate. O să mă mai interesez, însă chiar nu-i văd încă utilitatea, aşa cum a menţionat şi Răzvan.
Pe topicul „

Suntem indexaţi de motoarele de căutare?

Am dat o căutare cu Opera pe Google după expresia „"Nu este corect sa fie ingradit accesul" cercetare” şi am obţinut următorul rezultat

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-XPMzdQwDQpI/T0JhAbRzm4I/» <a href="" target="#">Detalii </a>» <a href="" target="#">Detalii </a>AAZn4/HtEWrRfSB0M/s400/Captur%25C4%2583-ecran.png[/img]

ceea ce înseamnă că cel puţin de Google suntem indexaţi.
[quote="sadang"]elimina din fisierul robots.txt din root-ul forumului mai ales penultima linie (Disallow: /), care interzice tuturor motoarelor de cautare sa acceseze si implicit sa indexeze paginile forumului.[/quote]Din câte am înţeles eu din ceea ce se spune pe saitul http://www.robotstxt.org/robotstxt.html

[quote]To allow all robots complete access

[quote]User-agent: *

Disallow:[/quote]

(or just create an empty "/robots.txt" file, or don't use one at all)

[/quote], dimpotrivă, în [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/robots.txt]fişierul nostru[/url] sunt permise („allow”) o mulţime de motoare de căutare.
Consider că nu pot fi executate simultan două instrucţiuni contradictorii pe fişierul respectiv, una care să permită şi alta care să interzică. Mai precis, ele sunt executate în ordine cronologică, cele de la sfârşit fiind executate ultimele. De asemenea, mai cred că dacă a funcţionat exemplul pe care l-am dat, funcţionează şi alte exemple. Deci nu consider că ar fi o problemă.
În altă ordine de idei, mă tem că nu pot sau nu am voie sau nu este recomandat să modific acel fişier.
Înţeleg şi respect faptul că nu eşti de acord cu mine. Totuşi, pentru liniştea ta, am dat o căutare şi pe Yahoo (tot pe Opera, căci ea este independentă de profilul meu) după expresia „cercetare forum” şi spre bucuria mea, forumul nostru apare ca fiind primul rezultat
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-kQs3Z2o6wyg/T0KWhco7sOI/» <a href="" target="#">Detalii </a>» <a href="" target="#">Detalii </a>AAZoQ/S_X9oK0WfLQ/s400/cautare%2520cu%2520yahoo.png[/img].
În consecinţă, consider că totul e ok şi că nu avem de ce să ne facem griji. Dealtfel, nici eu n-am prea mare încredere în lumea actuală, dar neîncrederea mea nu merge chiar până într-acolo încât să cred că acest forum ar fi sabotat cumva în prezent. Să sperăm că am dreptate şi că voi avea dreptate mult timp de acum încolo...
Şi un ultim argument, tocmai când verificam pagina, Google îşi făcea treaba parcă pentru a ne mai linişti o dată:
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-SLgs1VDIodw/T0KZshdS0GI/» <a href="" target="#">Detalii </a>» <a href="" target="#">Detalii </a>AAZoc/4OQhs36H[url=][/url]/s400/indexare%2520google.png[/img].
Pe topicul „Întrebări offtopic
Da, te consider un om extrem de valoros. Doar că eşti indisciplinat şi nu respecţi regulile minime care ţi se cer pe acest forum, motiv pentru care îmi este greu să vorbesc cu tine.
Se pare că avem plângeri, uneori bine fondate, privind calitatea forumului. De aceea, este necesară activitatea mai intensă a moderatorilor. Doresc să văd că şi moderatorii apasă cu curaj pe butonul „Edit” al unui mesaj necorespunzător pentru a elimina elementele nepotrivite sau că mută nişte mesaje offtopic la locul potrivit, în topicul potrivit. Eu de unul singur, sau împreună cu Răzvan, nu vom putea menţine în timp real forumul la calitatea pe care o merită, mai ales că există membri care pur şi simplu îşi bat joc de orice regulă care ar trebui respectată pe forum.
Pe topicul „Nevoia de moderatori
Nevoia de moderatori se acutizează. Din acest motiv, rugăm utilizatorii să-şi cenzureze propriile mesaje, înfrânându-şi pornirile şi scriind cu cât mai multă calitate.
Pe topicul „Întrebări offtopic
Din moment ce ai descoperit acest forum şi ai decis să devii un coleg de-al nostru, este ceva bun în capul tău. Mai mult, intervenţiile tale de la matematică sunt de bună calitate. Dincolo de toate astea, însă, eu sunt convins că [b]poţi[/b] foarte mult. Mai trebuie doar să [b]vrei[/b].
Pe topicul „propuneri ...
[quote="CAdi"]
Cum vrei ca cititorii sa caute un subiect anume pe acest forum?[/quote]Folosind opţiunea de căutare ce îi este pusă la dispoziţie accesând [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/search]pagina dedicată[/url].
Pe topicul „propuneri ...
De ce să complicăm lucrurile când ele pot fi simple?
Mi-ar plăcea să pot scrie şi citi pe calculator chiar şi stând întins pe spate în pat. Pentru aceasta, mă gândesc că ar fi eficient un fel de suport metalic uşor şi rabatabil pe care să poţi aşeza monitorul, tastatura şi mausul cu o poziţie reglabilă, în aşa fel încât să pot interacţiona cu calculatorul chiar şi când am chef să lucrez în pat.

Desigur, acest lucru ar fi ideal dacă s-ar putea adapta şi unui laptop sau netbook.
Pe topicul „Proiector universal
Mi-ar mai plăcea ca din calculatorul sau telefonul meu să pot proiecta ecranul pe un perete din încăpere, la orice distanţă doresc.

Astfel, nu aş mai fi nevoit să car cu mine peste tot ecranul calculatorului sau al laptopului, ci doar unitatea sa centrală, cu tastatura sa şi mausul. Aceasta mi-ar fi benefic şi ochilor pentru că nu i-aş mai obliga să se acomodeze cu un ecran apropiat. De asemenea, ar fi posibil ca bateria unităţii centrale să necesite mai puţină energie electrică pentru proiector decât pentru ecranul din prezent.
Pe topicul „Proiector universal
» <a href="" target="#">Detalii </a>a, nu, nu vreau ceva atât de complicat, de costisitor, încât să fie ceva în relief. Mă mulţumesc cu o proiecţie simplă, în 2D.
Asta da! Mamăăă, ce multe nu ştiu! Vă mulţumesc pentru informaţii!
Pe topicul „Proiector universal
Da, ar fi o soluţie. Doar că mă gândeam dacă nu cumva ar fi mai indicat ca proiectorul să fie foarte mic şi portabil, eventual chiar încorporat în unitatea centrală a dispozitivului electronic.
Pe topicul „Proiector universal
Excelente răspunsuri! Şi inventive! Vă mulţumesc! Voi marca topicele astea ca fiind rezolvate.
Pe topicul „Ce este eterul?
Eterul diferă prin ceva de spaţiul gol? Dacă da, prin ce anume?
Pe topicul „Ce este eterul?
Tocmai aici e chichiţa: a constata că eterul este unul şi acelaşi lucru cu spaţiul însuşi este echivalent cu a constata că eterul nu există. Nu are rost să folosim două noţiuni distincte pentru unul şi acelaşi concept fizic. Deci, nu este suficient să spunem că eterul există, din moment ce nu spunem şi că este diferit de spaţiu. Când spunem că eterul există, dar nu spunem şi ce proprietăţi are, nu aducem de fapt nici o informaţie în plus.
Pe topicul „Ce este eterul?
Aceleaşi lucruri le putem spune şi despre eter. Lumina se propagă şi prin vid, adică şi pe acolo unde nu există altceva decât spaţiu. Tocmai de aceea, din punctul meu de vedere, eterul (mediul prin care se propagă lumina) este acelaşi lucru cu spaţiul.
Pe topicul „Ce este eterul?
[quote="virgil"][quote]Lumina se propagă şi prin vid, adică şi pe acolo unde nu există altceva decât spaţiu.[/quote]
Tocmai acest lucru nu se cunoaste sigur.[/quote]Cum aşa? Nu se ştie că lumina se deplasează prin vidul absolut? Păi, asta spun ecuaţiile lui Maxwell. Altfel, ar fi contrazise ecuaţiile lui Maxwell. Nu?
Pe topicul „Ce este eterul?
AMOT, ceea ce nu înţelegi tu şi alţii este faptul că [b]spaţiul însuşi are proprietăţile pe care voi credeţi că le are numai eterul[/b]. Voi credeţi că spaţiul este altceva. Atribuiţi spaţiului proprietăţi nejustificate de niciun raţionament, de niciun experiment.
[quote author=CALIN link=topic=6391.msg45049#msg45049 date=1330276153]
   Astazi site-ul soferii.ro a implnit 3 ani de existenta.  Pornit dintr-o pasiune de calculatoare si camioane am reusit sa le unesc. Sper ca va fost de ajutor acest site si forum. 


Calin
[/quote]La mulţi ani forumului! Să ai grijă de el, Căline, căci este un forum foarte preţios! Şi să nu cedezi la tentaţiile materiale care vor urma şi la propunerile „indecente” pe care ţi le-ar putea face „binevoitorii” care privesc din umbră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate