Căutați ceva anume?

joi, 3 februarie 2011

Pe forumuri în luna ianuarie 2011

Pe topicul „Urări de sărbători

Vă doresc un an nou mai bun ca 2010, vă doresc multă, multă sănătate şi multă, multă luciditate, multe idei interesante şi o capacitate mai mare de a-i iubi pe ceilalţi, de a le înţelege imperfecţiunile, de a-i ierta pentru greşelile lor, mai multă răbdare cu ceilalţi, bucurie şi linişte în suflet.


Pe topicul „Paradoxul energiei

[quote="WoodyCAD"]Aceasta masa este independenta de timp si poate descrie orice sistem, fie el chiar si inert(fara dinamica).[/quote]Există şi în teoria relativităţii o masă care nu depinde de reper. Ea se numeşte „masă de repaus”. Dar noi vorbim aici de masa totală a unui corp. Masa totală este suma dintre masa de repaus şi masa de mişcare. Această masă totală depinde de viteză, căci masa de mişcare depinde ea însăşi de viteză.

Pentru observatorul în repaus, masa de repaus a atomului după ciocnirea cu un foton depinde de frecvenţa (energia) fotonului, frecvenţă care este maximă pentru observatorul în repaus, deci şi masa de repaus a atomului este maximă.

Pentru observatorul în mişcare, masa de repaus a atomului după ciocnirea cu fotonul [b]ar trebui[/b] să fie aceeaşi ca şi pentru observatorul în repaus. Totuşi, observatorul în mişcare măsoară o masă de repaus care depinde de frecvenţa fotonului, ceea ce apare ca fiind paradoxal.


Pe topicul „Paradoxul energiei

[quote="virgil"]cand este vorba de un atom, fotonul ii modifica energia de vibratie, adica temperatura.[/quote]Şi cum îi modifică această energie? Cât de mare o face să devină?


Pe topicul „Despre manipularea fişierelor pdf

Din păcate, cu copy-paste nu prea cred că sunt şanse să meargă. Mai bine încearcă metoda indicată în topicul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t3-facilitate-latex-pentru-formule-matematice#2121]Facilitate LaTeX pentru formule matematice[/url]”. Într-adevăr, ia ceva mai mult timp la început, dar se poate învăţa repede şi te eliberează de necesitatea de a manipula fişierele pdf.

Pe topicul „Despre manipularea fişierelor pdf

În cazul acesta pui în forum o imagine cu linc spre imaginea cu tabelul pe care, în prealabil, ai încărcat-o tu undeva pe internet (de exemplu, pe [url=http://imageshack.us/]http://imageshack.us/[/url]).


Pe topicul „Cum aş putea să premiez membrii forumului?

Aş dori să iniţiez o procedură de premiere la fiecare sfârşit de an a membrilor acestui forum pentru activitatea depusă aici. Pentru aceasta aş dori să-mi daţi [b]idei privind modul de obţinere a sponsorilor[/b].

De exemplu, aş dori să-i premiez în fiecare an, în 1 decembrie, pe membrii (cu excepţia administratorului) care au cea mai mare reputaţie la momentul respectiv (cu suma minimă garantată de 100 de roni) şi cel mai mare număr de puncte la momentul respectiv (tot cu suma minimă garantată de 100 de roni). Dacă pe lângă această sumă le-am putea oferi şi alte lucruri donate de alţii, cu atât mai bine. Vă mulţumesc tuturor celor care vor încerca să mă ajute în acest sens. Aş fi bucuros dacă premierea ar putea avea loc chiar începând cu anul acesta.


Pe topicul „Ştiinţa bate câmpii?

Faptul că tehnologia noastră este avansată nu garantează că înţelegem fundamentele realităţii. O mare parte a tehnologiei a evoluat datorită faptului că omul a făcut multe [b]încercări[/b] din care le-a selectat cu atenţie pe cele reuşite şi le-a aplicat în continuare chiar dacă [b]nu le-a înţeles[/b]. De exemplu, omul primitiv ştia să aprindă focul chiar dacă habar n-avea de mecanismul intim care duce la declanşarea flăcării.

Deci, într-un anumit sens, este foarte justificată afirmaţia lui Dan conform căreia Ştiinţa bate câmpii.

Pe topicul „Deschideţi o secţiune pentru teorii alternative

Nefiind ceva dificil de realizat şi nici inoportun, dorinţa ta a fost îndeplinită. Drept urmare, am creat la Diverse secţiunea „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/f46-teorii-alternative-ale-tiinei]Teorii alternative ale Ştiinţei[/url]”.


Pe topicul „Deschideţi o secţiune pentru teorii alternative

După cum spuneam şi în topicul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t177-despre-manipularea-fiierelor-pdf]Despre manipularea fişierelor pdf[/url]”, postarea unei lucrări se face nu în format pdf, ci într-un format convenabil pentru forum. Pentru aceasta ai două alternative, prima mai dificilă (în sensul că durează ceva mai mult pentru tine), dar mai flexibilă şi mai dezirabilă pentru noi.

Deci, cu metoda prezentată la „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t3-facilitate-latex-pentru-formule-matematice#2121]Facilitate LaTeX pentru formule matematice[/url]”, creezi un text care să conţină lucrarea ta şi formulele ei. Pentru a crea textul, cauţi în calculatorul tău unde se află fişierul text (acela pe care l-ai convertit ulterior în format pdf) şi înlocuieşti în el formulele în aşa fel încât ele să apară pe forum ca imagini. Un exemplu de mesaj care conţine formule este cel de la topicul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t156-teorema-de-recurena-a-formulelor-lui-frenet?highlight=frenet]Teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet[/url]”.

O altă metodă ar fi să obţii lucrarea ta în format de imagine, după care să încarci imaginile obţinute pe un sait de găzduire a imaginilor, iar apoi să foloseşti în forum lincul pe care ţi-l pune la dispoziţie saitul respectiv pentru fiecare imagine pe care ai încărcat-o acolo. Dar nu recomand această metodă, ci prima.

Mulţumesc, şi iartă-mă că nu am posibilităţi mai mari (ataşamentele cer spaţiu suplimentar care ar trebui plătit periodic, iar eu nu pot să garantez că aş putea susţine pe termen nelimitat un asemenea proiect, motiv pentru care am preferat să mă rezum doar la facilităţile gratuite pe care ni le oferă forumul).


Pe topicul „Premierea este legală?

Bună seara!

Aş dori să iniţiez pe forumul meu o acţiune de premiere a membrilor care au multe puncte şi reputaţie mare. Pentru aceasta am de gând să caut sponsori şi mecena care să trimită bani sau bunuri personal către membrii premiaţi.

Oare această acţiune implică elemente ilegale din punctul de vedere al tehnicienilor Forumgratuit?

Ridic problema deoarece nu doresc să încalc vreo eventuală regulă pe care nu o cunosc. Am citit şi condiţiile generale, dar acolo nu am întâlnit vreo piedică în calea premierii, iar eu vreau să mă asigur că forumul meu respectă cu stricteţe toate regulile impuse de Forumgratuit.

Vă mulţumesc!

Pe topicul „Premierea este legală?

Mulţumesc mult pentru răspunsul promp şi clar! Evident, aşa cum ai bănuit, nu aş accepta asemenea reclame inadecvate. Voi marca topicul ca fiind rezolvat şi voi trece la acţiune :) .



Pe topicul „Cum să-i tratăm pe membrii cu idei trăznite

Părerea mea este că aici trebuie să atacăm idei, nu oameni. Mai precis, aici nu trimitem pe nimeni la spitalul de nebuni, ci îi arătăm frumos unde a greşit.

Pe topicul „Ştiinţa bate câmpii?

N-am spus că [b]absolut toată[/b] tehnologia a fost obţinută numai şi numai prin încercări, ci am spus că „o mare parte” a ei a fost obţinută astfel. Asta înseamnă că există foarte multe necunoscute [b]fundamentale[/b] în Ştiinţă şi că trebuie să fim mereu cu urechile ciulite la orice idee nouă care ne-ar putea deschide noi orizonturi.


Pe topicul „O primă bucurie

Cu multă bucurie în suflet, vreau să vă anunţ că, prin bunăvoinţa unei persoane care a dorit să rămână anonimă, avem posibilitatea de a începe premierea membrilor forumului încă de anul acesta. Mai mult decât atât, dragul nostru anonim s-a oferit să doneze un premiu de 100 roni încă în perioada Paştelui, deci mult mai repede decât în 1 decembrie cum am anticipat eu.

În consecinţă, am decis să împart în două suma ce urmează a fi donată de Paşte, drept urmare, 50 de roni va primi membrul forumului care va avea cele mai multe puncte şi, respectiv, 50 de roni membrul forumului care va avea cea mai mare reputaţie (evident, cu excepţia administratorului) în data de 24 aprilie 2011, la ora la care voi putea eu intra prima dată pe forum (probabil, ora 9), oră la care voi întrerupe temporar forumul pentru a stabili cu precizie premianţii şi pentru a captura imagini care să poată demonstra clar pe forum cine au fost merituoşii.

Tot cu bunăvoinţa acestui anonim (din păcate a preferat să rămână anonim), avem asigurat premiul minim şi pentru data de 1 decembrie, aşa încât şi pe 1 decembrie vom premia cu 50 roni membrul cu cele mai multe puncte din acea dată şi cu alţi 50 roni membrul cu cea mai mare reputaţie de atunci.

Fiind la primele mele experienţe de acest gen, vă rog să nu mă certaţi prea tare pentru eventualele greşeli pe care le-am comis sau le voi comite în necunoştinţă de cauză. Aştept să mă învăţaţi cum se face aşa ceva cât mai bine, cât mai eficient şi cu cât mai puţine certuri.

Vă mulţumesc tuturor


Pe topicul „Lista sponsorilor şi mecena pe anul 2011

-1) Anonim1=100 roni pentru Paşte şi 100 roni pentru 1 decembrie. 

Dorinţa acestei persoane: „singura dorinta este ca sa mentii cat mai mult acest site deschis ideilor chiar absurde (atat timp cat persoana care le emite o face cu bun simt)”, dorinţă evident uşor de îndeplinit şi în consens cu dorinţele noastre.


Total buget prevăzut pe anul 2011=200 roni.


Pe topicul „Modalităţi concrete privind premierea

Sponsorii sau mecena interesaţi să susţină activitatea noastră pot să mă contacteze direct pe forum sau prin mesaj privat pentru a-mi comunica trei elemente: suma sau bunurile pe care le pot oferi, data pentru care donează şi dorinţa pe care să le-o îndeplinim (în ipoteza că există o asemenea dorinţă şi ea poate fi îndeplinită). Eu voi face publică pe forum informaţia despre donaţie (având grijă să nu divulg identitatea celor care vor să rămână anonimi).

Sumele şi bunurile oferite vor fi transferate direct de către cel care oferă către cel care primeşte, mă gândesc că prin mandat poştal, respectiv, colet, la o adresă poştală care îmi va fi comunicată mie personal (direct pe forum sau doar prin mesaj privat) sau va fi comunicată de către cel care primeşte direct către cel care oferă (prin intermediul forumului sau prin alte metode).

După primirea bunurilor sau a sumei, premiatul ne va comunica şi nouă pe forum faptul că a primit premiul, pentru a-l putea trece în evidenţele noastre publice.


Pe topicul „Despre ajustarea punctelor şi a reputaţiei

Aş dori să menţionez că punctele şi reputaţia pot fi gestionate foarte complex (aşa cum este menţionat [url=http://help.forumgratuit.ro/t6227-sistem-de-reputatie-butonul-mersi]pe forumul de suport[/url]), drept pentru care deschid aici această discuţie pentru că doresc ca persoanele care contribuie la premierea celor cu puncte multe sau cu reputaţie mare să aibă un cuvânt important de spus în legătură cu ceea ce premiază.

În funcţie de aceste informaţii puteţi propune o altă structură ce ar putea îmbunătăţi stimularea cercetării prin intermediul acestui forum.


Pe topicul „Sortarea membrilor după reputaţie sau puncte

Aş dori să premiez membrii care au puncte mai multe sau reputaţie mai mare la un moment dat. Pentru aceasta, cum pot stabili care membru are cea mai mare reputaţie sau cel mai mare număr de puncte la acel moment dat? Nu s-ar putea introduce o opţiune la câmpul „Sortează după” în aşa fel încât, pe lângă opţiunile existente deja (ultima vizită, data de înscriere, nume utilizator, stare de spirit, numărul mesajelor, website, grupuri), să mai existe opţiuni de genul puncte, respectiv, reputaţie?


Pe topicul „Cum să-i tratăm pe membrii cu idei trăznite

[quote="alefzero"]Cea mai cinstita cale ar fi o verificare efectiva a cunostintelor fundamentale de fizica ale celor care isi posteaza propriile idei pe aici. [/quote]Ideea este [b]foarte interesantă[/b] şi mă gândesc să o concretizez cumva. De exemplu, mă gândesc să creez un grup al membrilor care [b]au depăşit o oarecare reputaţie[/b] sau un oarecare număr de puncte şi care să poată posta în anumite locuri privilegiate ale forumului.

[quote]in calitate de administrator ai putea sa-i supui unui test [/quote]Aici este o problemă ceva mai dificilă. Eu, chiar dacă sunt administrator, [b]gândesc subiectiv[/b] şi nu pot aprecia de unul singur dacă o persoană poate sau nu poate aduce idei valoroase pentru cercetare (şi nici tu nu poţi asta). De asemenea, cam orice test ar fi el, poate fi completat cu ajutorul internetului, motiv pentru care testul n-ar fi foarte relevant în legătură cu bagajul de cunoştinţe, ci eventual cu priceperea de a căuta pe internet.

[quote]In acest loc trebuie sa fie idei sanatoase, nu parada de nebuni. [/quote]Ai dreptate, ar fi ideal ca în orice loc să fie numai idei sănătoase, doar că noi nu suntem în măsură să stabilim repede şi clar cine are idei sănătoase şi cine nu. Tocmai de aceea există butoanele de plus şi minus în dreptul reputaţiei, ca, pe măsură ce trece timpul, calitatea unui anumit membru să reiasă clar din aprecierea obiectivă pe care o face publicul ce îl citeşte. Cred că este singura metodă care poate face o departajare corectă a membrilor.

[quote]Si oricum, in mesajul de mai sus m-am referit strict la continutul mesajelor lui udicad. Habar n-am cine e, cu ce se ocupa, ii urez tot binele din lume, dar ineptiile sale sunt pur si simplu revoltatoare.[/quote]Ar fi bine ca pe viitor să te referi strict la [b]conţinutul[/b] mesajelor, nu la calitatea lor sau la calitatea celui care le-a scris.


Pe topicul „Cum să-i tratăm pe membrii cu idei trăznite

[quote="alefzero"]Probleme de fizica ce depasesc nivelul liceului n-o sa le rezolvi cautand pe Internet. [/quote]E posibil să ai dreptate, în ipoteza că nu poţi găsi rezolvarea completă a problemei puse, însă pentru aceasta ar trebui construite probleme de o asemenea manieră, ceea ce implică mult timp consumat inutil.

[quote]Ori stii sa le faci (adica ai inteles [u]fenomenul[/u] fizic, [u]teoria[/u] si [u]aparatul matematic[/u] aferent), ori nu si atunci n-are sens sa te apuci sa-ti dai cu parerea despre un lucru sau altul pentru ca tu de fapt habar nu ai. [/quote]Părerea mea sinceră este că indiferent cât de redus este bagajul de cunoştinţe al cuiva, [b]nu putem decide niciodată[/b] dacă persoana respectivă va avea sau nu va avea vreodată o idee originală cu care să rezolve una dintre marile probleme ale omenirii. Fiecare dintre noi, fără nicio excepţie, are unicitatea lui, originalitatea lui, intuiţia lui proprie, toate fiind rezultate dintr-o experienţă unică de viaţă, dintr-un destin aparte, dintr-o tehnică de studiu unică, ce nu pot fi înlocuite niciodată. Oamenii sunt extrem de valoroşi aşa cum sunt ei, nu aşa cum vrem noi să fie.

În plus, selecţia strictă pe care o sugerezi ar fi necesară doar acolo unde există un număr limitat de locuri disponibile şi nicidecum pe acest forum unde încăpem uşor cu toţii fără să luăm locul nimănui.

Soluţia cea mai corectă din partea ta (şi din partea tuturor) faţă de cei care postează pe acest forum este aceea de a aprecia pozitiv sau negativ un anumit mesaj şi, eventual, de a răspunde cu cea mai mare seriozitate şi eliberat de orice sentiment de antipatie faţă de cineva. Antipatia nu poate fi încurajată pe acest forum, căci împiedică desfăşurarea liberă a activităţii noastre de cercetare eficientă.



Pe topicul „Ce formă are linia de câmp magnetic din centrul unui curent circular?

[quote="alefzero"]Daca vei calcula forma acelui camp vectorial mereu tangent la campul de inductie magnetica, vei constata ca se prezinta sub forma unor ovale continute in plane meridiane care-ti inconjoara spira si sunt simetrice fata de planul spirei. Astfel, pe axa de simetrie a spirei are loc o intersectie a acestor linii de camp si nu exista o linie de camp propriu-zisa, infinita, care sa mearga de-a lungul ei. [/quote]Frumos raţionamentul, remarcabilă matematica din spatele său. Totuşi, nu trebuie să uităm că inducţia magnetică totală pe care o produce spira este [b]rezultanta[/b] tuturor inducţiilor magnetice produse de diversele porţiuni ale acesteia la o anumită distanţă. Aşadar, în centrul spirei ar rezulta că inducţia magnetică este mereu paralelă cu axa spirei, ceea ce ar implica o linie dreaptă, (care, evident, nu este închisă).


Pe topicul „CONSTANTA "MOMENTULUI CINETIC REDUS"

[quote="virgil"]Una din cele mai importante marimi ce caracterizeaza un sistem cosmic , este momentul cinetic al acestuia , respectiv echivalentul constantei lui Planck “h”, care trebuie sa aiba aceiasi valoare, pentru toate sistemele din aceiasi clasa.

Mai exact, toate sistemele de sateliti din sistemul nostru solar, trebuie sa aiba aceiasi constanta pentru momentul cinetic, pe care o vom nota cu “H osat”.[/quote]Virgil, n-am înţeles ce numeşti tu „sisteme de aceeaşi clasă”? Vrei să spui că toate galaxiile au acelaşi moment cinetic, toate sistemele solare au acelaşi moment cinetic, fiecare planetă are acelaşi moment cinetic ca şi oricare altă planetă din Univers? Este o ipoteză interesantă şi o cercetare interesantă, căci întrevăd nişte legături cu Fizica elicoidală!

Deci, Jupiter are acelaşi moment cinetic precum Pământul? La care moment cinetic te referi, la momentul cinetic total sau doar la cel propriu?


Pe topicul „Ce formă are linia de câmp magnetic din centrul unui curent circular?

[quote="alefzero"]Nu degeba ti-am zis sa-ti imaginezi procesul in timp. [/quote]Problema este pentru un [b]câmp magnetic staţionar[/b] (altfel nici nu are sens). Ar fi fost superfluu să menţionez că este vorba de o problemă teoretică, fundamentală, că spira este în repaus, este alimentată cu un curent electric continuu de o infinitate de ani, este singură în Univers, are forma perfect circulară, etcetera. Problema câmpului magnetic variabil în timp este o cu totul şi cu totul altă problemă.

Pe topicul „CONSTANTA "MOMENTULUI CINETIC REDUS"

Virgil, încerc din răsputeri să te înţeleg, dar am impresia că mai trebuie să finisezi ceva pe această teorie interesantă. Încearcă, te rog, să foloseşti noţiunile de moment cinetic total sau orbital sau propriu, ca să ştiu la ce fel de moment cinetic te referi. De asemenea, încearcă să extragi o axiomă din tabelele tale, una care să ne spună cine este, de fapt, acea constantă.

Ceea ce numeşti tu moment cinetic unitar ar putea reprezenta o mărime fizică dată de raportul dintre un anumit moment cinetic şi o anumită masă. Eu înţeleg mai greu din exemplele concrete pe care le dai decât dacă ne-ai arăta de la început calea fundamentală (abstractă) pe care trebuie să umblăm, motiv pentru care aş dori să ne spui mai clar care este acea mărime fizică, adică despre care moment cinetic vorbeşti (total, orbital sau propriu) şi despre care (a cui) masă atunci când te referi la raportul celor două mărimi.

Trebuie să ai o [b]formulă de definiţie[/b] pentru mărimea fizică pe care tu o consideri constantă. Am înţeles că este vorba despre un raport dintre un moment cinetic şi o masă, dar acum vreau să înţeleg exact despre care moment cinetic este vorba la numărătorul fracţiei şi despre care masă este vorba la numitorul fracţiei.


Pe topicul „Paradoxul energiei

Ne mai putem imagina o situaţie experimentală (posibilă). Pe un banc de lucru aşezăm un absorbant de fotoni în punctul B şi la o oarecare distanţă lângă el în punctul A aşezăm o sursă de fotoni care pot ciocni plastic absorbantul.

Pentru observatorul în repaus faţă de bancul de lucru, energia absorbantului după ciocnire EA0 este dată de suma dintre energia fotonilor incidenţi EFR şi energia de repaus avută de absorbant înainte de ciocnire EAR (EA0=EFR+EAR).

Pentru un observator faţă de care bancul de lucru se îndepărtează cu punctul B mai îndepărtat decât punctul A şi cu o viteză paralelă cu dreapta AB, energia absorbantului după ciocnire EA1 poate fi calculată în două moduri: unul relativist (în care energia absorbantului este mărită cu factorul gama, adică EA1=gama*EA0) şi altul cuantic (în care energia absorbantului este mărită cu energia EFM a fotonilor incidenţi (de mişcare) produşi de sursa ce se îndepărtează şi cu factorul gama ce afectează energia de repaus a absorbantului înainte de ciocnire, adică EA1=EFM+gama*EAR).

Cele două EA1 (determinate prin cele două metode) sunt egale doar dacă EFM=gama*EFR, ceea ce nu se întâmplă în acest caz, căci EFM<EFR. Aşadar, paradoxul este inevitabil.


Dealtfel, orice fel de experiment de acest tip (absorbţia fotonilor de către substanţă) am face, energia fotonilor [b]depinde de direcţia[/b] de mişcare a sursei fotonilor (căci frecvenţa fotonilor depinde de direcţia de mişcare a sursei prin efect Doppler (relativist)). În aceste condiţii, bilanţul energiilor în sistemul solidar cu sursa de fotoni şi în sistemul faţă de care sursa de fotoni se mişcă este inevitabil afectată de un paradox fundamental (care, probabil, se identifică tocmai cu incompatibilitatea dintre teoria relativităţii şi mecanica cuantică).

Pe topicul „Paradoxul energiei

[quote="Vladimir Manea"]Prima relatie este incorecta: EA1= gama*EA0. "Absorbantul" nu mai este in repaus dupa ce absoarbe fotonul[/quote]EA0 nu este EAR, ci este energia absorbantului [b]după[/b] ciocnire.

Pe topicul „Paradoxul energiei

Eu m-am gândit că legăm solidar cu bancul de lucru atât sursa, cât şi absorbantul. Dar oricum ar fi, crezi că analiza impulsului ar rezolva paradoxul? Dacă da, cum anume?


Pe topicul „Paradoxul energiei

Adriane, mă bucur că începi să aprofundezi această interesantă teorie a relativităţii şi că încerci să aduci ceva nou în această privinţă. Continuă! Nu ai nimic de pierdut.


Pe topicul „Paradoxul energiei

Hmmmm... Constat că [url=http://physis.ro/forum/viewtopic.php?p=825#p825]mesajul tău anterior[/url] este mai interesant decât am crezut iniţial şi cer scuze pentru că am fost superficial cu el. Îmi place abordarea ta ce implică şi impulsurile. Ok, încercăm să mergem pe această direcţie. Pentru început, te rog să justifici relaţia

[quote="Vladimir Manea"][eq]-\frac{h \nu}{c} + \gamma \beta m c = p_{f}[/eq][/quote] ,

relaţie pe care ai invocat-o parcă din senin. Ce reprezintă [eq]p_f[/eq] aici?

Apoi, urmează să verific dacă modulul cuadriimpulsurilor pe care ni le vei prezenta tu se conservă în orice reper.


Pe topicul „Păreri de-ale lui Adrian despre teoria relativităţii

[quote="gheorghe adrian"]Exista anumite restrictii cand se aplica TR la cazul fotonului?[/quote]Din câte ştiu eu, nu există nicio restricţie de aplicare a teoriei relativităţii. Altfel spus, TR este valabilă şi pentru [url=http://abelcavasi.wiki.zoho.com/Luxon.html]luxoni[/url] (particule care se mişcă cu viteza luminii).


Pe topicul „Topic cu idei pe care le consider interesante

Încerc aici o listă (neordonată în vreun fel anume) cu idei (în formă brută) pe care le consider eu interesante acum. Vă rog să-mi atrageţi atenţia şi asupra altor idei pe care le-am neglijat din neatenţie, pentru a le adăuga ulterior aici sau asupra incorectitudinii ideilor menţionate aici, pentru a le marca pe viitor ca fiind devenite neinteresante.

-[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t224-constanta-momentului-cinetic-redus]CONSTANTA "MOMENTULUI CINETIC REDUS"[/url];

-[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t208-despre-lucrarea-lui-woodycad]Fundamentul Universului[/url];

-...

Pe topicul „Paradoxul energiei

[quote="Vladimir Manea"]Recomand insa atentie cu acest exemplu (repet) pentru ca procesul nu este posibil, iar imposibilitatea procesului poate fi dedusa cinematic. Daca trecem in sistemul cetrului de impuls, in urma absorbtiei fotonului electronul ar trebui sa aiba impuls 0 (suntem in sistemul centrului de impuls) dar o energie mai mare decat energia lui de repaus (adica energia lui initiala plus energia fotonului). Deci contradictie. Ne putem incurca pe parcurs in acest detaliu. [/quote]Mă tem că nu pot analiza un proces imposibil. Va trebui să încerci să-mi prezinţi un proces posibil care să elimine paradoxul, un proces în care putem să calculăm cuadriimpulsul fotonului şi electronului atât înainte, cât şi după ciocnire, faţă de ambele repere.

[quote]Nu am intalnit pana acum nici o contradictie intre teoria relativitatii restranse si mecanica cuantica.[/quote]Există [url=http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=contradiction+quantum+mechanics+relativity&ie=utf-8&oe=utf-8]contradicţie între teoria relativităţii generalizate şi mecanica cuantică[/url], lucru care trebuie înţeles cât mai urgent pentru a-l rezolva odată pentru totdeauna.

Pe topicul „Cum se poate posta o imagine bmp

Imaginile bmp se postează ca orice altfel de imagine dacă îi obţii lincul de pe internet de la adresa la care [b]ai încărcat-o în prealabil[/b]. Aprofundează [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/t118-cum-se-pun-imagini-in-mesaje#1340]mesajul în care am postat eu[/url] două imagini, citându-l şi studiind cum am pus lincurile.

[quote="Abel Cavaşi"]Exemplu de postare de imagini:

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/DNA_Double_Helix.png[/img]

[img]http://img381.imageshack.us/img381/487/avatarelasoripi.png[/img]

Folosind butonul „Imagine” va trebui să cunoşti adresa web a unei imagini cu extensia png şi să copiezi acea adresă în caseta care se deschide.

Folosind butonul „Găzduieşte o imagine” vei găzdui o imagine din calculatorul tău pe ImageShack, după care ţi se va pune la dispoziţie adresa web a acelei imagini.[/quote]


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate