Căutați ceva anume?

marți, 4 ianuarie 2011

Cercetări privind relaţia dintre inerţie, lancretian şi câmpuri

-(1101042114) Pornim de la un sistem finit de puncte materiale. Ne interesează mişcarea baricentrelor sale, energiile implicate, restricţiile care se impun într-o asemenea mişcare. În ce măsură elicele de mişcare au curbura egală cu torsiunea? Ce câmpuri apar dacă această condiţie nu este îndeplinită?
-(1101042119) Probabil, torsiunea tinde să se anuleze. De fapt, cu siguranţă, torsiunea tinde să se anuleze, deoarece acesta este un efect al inerţiei. Atunci ar exista două tipuri de tendinţe de anulare a torsiunii, una care să mărească raportul dintre curbură şi torsiune (lancretianul), iar cealaltă care să micşoreze lancretianul. Tendinţa de mărire a lancretianului s-ar manifesta ca o atracţie, iar tendinţa de micşorare a lancretianului s-ar manifesta ca o respingere. Din acest motiv, probabil că tendinţa de anulare a torsiunii are efecte electromagnetice. Mai precis, în absenţa câmpurilor electromagnetice, torsiunea este instantaneu nulă. Asta înseamnă că valoarea torsiunii ne spune totul despre câmpul care o produce.
-(1101042125) Dar nu doar torsiunea trebuie să tindă să se anuleze, ci şi curbura. În absenţa câmpurilor (gravitaţionale?), curbura este instantaneu nulă. Asta înseamnă că valoarea curburii spune totul despre câmpul care o produce.
-(1101042144) Înseamnă că într-un sistem liber de particule, curbura totală şi torsiunea totală trebuie să fie ambele nule. Trebuie văzut ce înseamnă curbură totală şi torsiune totală. Oare curbura totală este suma curburilor, iar torsiunea totală este suma torsiunilor?
-(1101042147) Probabil, un corp cu torsiunea mai mare decât curbura este încărcat electric opus faţă de un corp cu torsiunea mai mică decât curbura. Asta ar putea însemna că un corp este neutru din punct de vedere electric dacă torsiunea este strict egală cu curbura. Altfel spus, corpurile sunt încărcate electric într-un sens dacă lancretianul lor este supraunitar şi sunt încărcate electric în sens opus dacă lancretianul lor este subunitar, în valoare absolută. Semnul lancretianului ne dă probabil distincţia dintre materie şi antimaterie.
-(1101042159) Atât curbura, cât şi torsiunea pot fi anulate ambele prin mărirea la infinit a pasului elicei tangente. Înseamnă că tendinţa generală de mişcare va fi ca pasul elicei tangente să crească necontenit. Următoarea tendinţă va fi ca raza elicei tangente să devină egală cu pasul ei. Prin aceasta, în mişcarea sa, corpul va fi însoţit de două tendinţe, una de mărire a pasului şi alta de menţinere a razei egală cu pasul.

4 comentarii:

  1. Si in sarcinile de culoare ale cuarcilor cum aplici aceasta teorie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Întrebarea este foarte bună şi foarte interesantă pentru Fizica actuală, iar dacă aş şti exact ce sunt aceia „cuarci” şi ce sunt acelea „sarcini de culoare”, aş încerca să văd unde este legătura dintre asemenea noţiuni şi cele ale Fizicii elicoidale. Însă, dat fiind faptul că noţiunile acestea îmi par incomprehensibile, nu-ţi pot răspunde nicicum.

    Dealtfel, întotdeauna am preferat să studiez lucruri pe care le-am înţeles cu toţii, cu care suntem cu toţii de acord şi pe care nu le vom putea contrazice niciodată, lucruri valabile la orice scară, la orice moment şi la orice distanţă. Şi cum mişcarea oricărui corp nu poate să se manifeste altfel decât prin curbura şi torsiunea traiectoriei pe care se deplasează centrul său de masă, este firesc să aprofundez asemenea parametri interesanţi.

    Oricum, dacă tu vei reuşi să-mi explici ce sunt aceia cuarci şi ce este sarcina de culoare, sunt mari şanse să putem găsi un răspuns foarte clar la buna întrebare pusă de tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut fascinante expunerile dumneavoastra, domnule Cavasi! E de necrezut ca oamenii de stiinta raman orbi si surzi fata de aceste idei care au potentialul de a ne revolutiona conceptiile despre realitate!

    Credeti ca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema, careia incerc in zadar sa-i dau de cap de ceva vreme? Enuntul este acesta:

    Sa se determine momentul electric mediu al unui sistem alcatuit dintr-un numar N (N>>1) de particule incarcate, aflate in contact cu un termostat la temperatura T, intregul sistem fiind plasat intr-un camp electric uniform E.

    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc pentru aprecieri, Ilie! Într-adevăr, uneori mă mir şi eu cât de „orbi şi surzi” par oamenii de Ştiinţă în faţa unor idei care au mari şanse să fie corecte şi utile. Dar, ce să-i faci, aşa e lumea şi cred că aşa va rămâne mereu, noi neputând schimba mare lucru în această privinţă. Mie nu-mi rămâne decât să studiez în continuare cu nemărginită pasiune şi să vă prezint cu orice ocazie potrivită rezultatele la care am ajuns.

    Problema pusă de tine este destul de departe de preocupările mele recente, dar dacă dăm o căutare pe Google după cuvintele „electric moment temperature number field”, găsim o mulţime de rezultate relevante. Ar fi bine să poţi intra în posesia volumului II al Lecţiilor lui Feynman, unde cred că în capitolul 11 găseşti ceea ce te interesează şi din care rezultă, de exemplu, că polarizaţia este proporţională cu numărul de particule, cu câmpul electric şi invers proporţională cu temperatura (formula 11.20).

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate