Căutați ceva anume?

luni, 26 octombrie 2009

Pe forumuri în săptămâna 19.10.2009-25.10.2009

Pe forumuri în săptămâna 19.10.2009-25.10.2009

Pe topicul „nr complexe”:

La 1) încearcă să foloseşti următoarea informaţie:
-dacă o ecuaţie cu coeficienţi reali are o rădăcină complexă z, atunci acea ecuaţie are ca rădăcină şi conjugatul lui z.


Pe topicul „De ce sunt coplanare inelele lui Saturn?”:

Imaginile sunt uluitoare! Ele infirmă teorii vechi bazate doar pe interacţiunea gravitaţională neperiodică şi confirmă unele teorii noi care demonstrează existenţa periodicităţilor (torsiunii) traiectoriilor.


Pe topicul „Curentul electric alternativ”:

Iulian, aşa cum sugera şi exlaur, se pot întâmpla multe. Depinde cum arată şi cum sunt amplasate bobina şi magnetul. Ce fel de mister al curentului alternativ vrei să scoţi în evidenţă?


Pe topicul „Hidrogenul”:

Iulian, eşti mulţumit de acest răspuns al lui exlaur?


Pe topicul „Electricitatea atmosferică este un mister”:

Explicaţia ta, exlaur, este una nouă, necunoscută încă? Feynman ştia de ea? Cum poţi varia câmpul magnetic al Pământului, variindu-i momentul cinetic (din moment ce raportul dintre momentul cinetic şi cel magnetic este mereu constant)? Ai putea da nişte relaţii cantitative pe care să le putem confrunta cu realitatea?

Eu am impresia că variaţiile câmpului magnetic al Pământului sunt prea mici (şi mult mai regulate) pentru a putea produce schimbări de o asemenea amploare (şi diversitate) în atmosferă. Deplasările sarcinilor ar fi prea mici şi nu ar putea implica apariţia descărcărilor electrice între nori şi Pământ.



Pe topicul „Unificarea câmpurilor”:

Spui că există doar două tipuri de câmp, în funcţie de orientarea spinilor. Ce înseamnă că un câmp „ţine cont” de orientarea spinilor? Sunt câmpurile doar funcţii de un unghi (pe care l-ar face spinul cu liniile câmpului)? Nu mai depind ele de masă, de distanţă, etc.?



Pe topicul „De ce sunt coplanare inelele lui Saturn?”:

Formulele pe care le-am dat în legătură cu [url=http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=16230#16230]teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet[/url], respectiv, cu [url=http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1213]impulsul volumic[/url] abundă pe acest forum pentru cei care vor să le aprofundeze. Nu ştiu dacă merită să le reproduc aici cu amănuntul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate