Căutați ceva anume?

duminică, 1 ianuarie 2023

Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia

An nou minunat! Și la mulți ani!


Antimateria este un material microscopic. Ea este estompată de materie la nivel macroscopic. Mai precis, la nivel macroscopic, deosebirea dintre materie și antimaterie este insesizabilă. 


Aceasta deoarece materia este caracterizată de mișcare pe elice cu torsiunea negativă, iar antimateria este caracterizată de mișcare pe elice cu torsiunea pozitivă (și pentru fiecare dintre ele separat se aplică statistica Fermi-Dirac, iar pentru sisteme amestecate și puțin numeroase se aplică statistica Bose-Einstein). Atunci când sunt foarte multe particule de materie și antimaterie bine amestecate, torsiunea medie este nulă (caz în care se aplică statistica Maxwell-Boltzmann).

3 comentarii:

  1. Particule si antiparticule pot participa impreuna la o miscare elicoidala formand stucturi cu o anumita stabilitate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din considerentele mele, da. Antimateria se anihilează cu materia doar atunci când ȘI CURBURA materiei este egală cu cea a antimateriei, nu doar modulul torsiunii. Mulțumesc pentru întrebarea profundă!

      Ștergere
  2. Apreciez ca adevata si naturala Miscarea Elicoidala . Am ajuns la concluzii asemanatoare in cazul miscarii (partonilor) .Daca vreti pot sa dezvolt subiectul tel. 0744610158

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate