Căutați ceva anume?

sâmbătă, 24 aprilie 2021

Cugetările de dimineață: 24 aprilie 2021


 24 aprilie 2021. Lumina este vidul în curgere laminară, în timp ce substanța este vidul în curgere turbulentă. 


Atunci când mărim momentul cinetic, de fapt înmulțim numărul particulelor care au momentul cinetic elementar. Corpurile mai fierbinți au mai multe particule cu moment cinetic elementar. Încălzind un corp, îi mărim numărul de particule elementare. Deci, energie multă ar însemna număr mare de particule elementare.


Particulă elementară ar însemna corp care se deplasează pe o elice cu moment cinetic (vector al lui Darboux) elementar.


Ce vede un alt observator relativ la momentele cinetice elementare? Pentru un alt observator, care se deplasează „inerțial”, numărul de particule (deci, de momente cinetice elementare) este același. Observatorul neinerțial modifică numărul particulelor, deci și energia sistemului.


Probabil, nu putem modifica torsiunea elementară, pasul elementar. Probabil, toate corpurile se deplasează pe traiectorii de același pas, pasul elementar. Deci, transformările noii Fizici ar trebui să lase pasul elementar invariant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate