Căutați ceva anume?

marți, 20 aprilie 2021

Clasificarea corpurilor după rază și pas. Matricea estimărilor.



Traiectoria oricărui corp are o rază și un pas. În materialul precedent am arătat că aceste două mărimi pot constitui un număr complex, numit „rază complexă”. Așadar, traiectoria oricărui corp din Univers are asociată un număr complex. Vom face o primă clasificare a corpurilor, bazându-ne pe această constatare.


În acest sens, construim o matrice cu trei linii și trei coloane (dar ea poate fi și mai amănunțită), care să clasifice corpurile în funcție de tipul razei și al pasului, tipuri alese din trei variante: mic, mediu și mare.




\begin{pmatrix}
\text{rază mică, pas mic} & \text{rază medie, pas mic} & \text{rază mare, pas mic}\\
\text{rază mică, pas mediu} & \text{rază medie, pas mediu} & \text{rază mare, pas mediu}\\
\text{rază mică, pas mare} & \text{rază medie, pas mare} & \text{rază mare, pas mare}
\end{pmatrix}


În cele ce urmează, putem vorbi așadar de corpuri de tipul $a_{23}$, de exemplu, însemnând că vorbim de corpuri aflate pe linia 2 și coloana 3, adică acele corpuri care au rază mare și pas mediu.

Cu această clasificare putem admite că galaxiile sunt de tipul $a_{33}$, în timp ce particulele elementare sunt de tipul $a_{11}$, iar corpurile obișnuite de tipul $a_{22}$.

O asemenea clasificare ar putea fi un bun început pentru unificarea Fizicii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate