Căutați ceva anume?

joi, 18 octombrie 2012

Fizica actuală neglijează torsiunea

Se întâmplă ca fizicienii contemporani, la fel ca şi cei din toate timpurile, să neglijeze un aspect important al traiectoriilor şi anume torsiunea acestora, postulând parcă tacit că traiectoriile corpurilor studiate nu ar avea torsiune, ci doar curbură. N-am întâlnit nici măcar un studiu privind mişcarea corpurilor astronomice sau microscopice în care să găsesc că autorul încearcă să stabilească nişte relaţii cantitative ce iau în calcul şi torsiunea traiectoriilor.

Oare de ce se întâmplă aceasta? Oare de ce fizicienii neglijează torsiunea traiectoriilor? Pe forumul meu încercăm să găsim răspunsul la această întrebare arzătoare. Tare mă tem că neglijarea torsiunii nu este un act conştient al fizicienilor şi am speranţa că dacă le voi conştientiza această problemă, vor înţelege rolul Fizicii elicoidale în viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate