Căutați ceva anume?

luni, 14 decembrie 2009

Pe forumuri în săptămâna 7.12.2009-13.12.2009

Pe forumuri în săptămâna 7.12.2009-13.12.2009


Pe topicul „Termeni de Astronomie 1”:


Vă felicit pentru iniţiativa voastră recentă de a continua cu acumularea unor definiţii utile acestui forum. Vă reamintesc, însă, că secţiunea forumului nostru numită „[url=http://www.astronomy.ro/wiki/index.php/Pagina_principal%C4%83]AstroWiki[url=][/url]” şi apărută ulterior „[url=http://www.astronomy.ro/forum/Glosar-f44.html]Glosar[/url]”ului este mult mai indicată pentru elaborarea noţiunilor, pentru simplul motiv că la una şi aceeaşi definiţie pot contribui mai mulţi dintre cei care se pricep, nu doar persoana care a deschis articolul, iar rezultatul acestei munci colective este mult mai bine structurat decât s-ar putea face pe forum. Aşadar, vă recomand cu căldură să vă faceţi cont la AstroWiki şi să contribuiţi la conţinutul de acolo în măsura posibilităţilor voastre. De asemenea, îi sugerez pe această cale administratorului nostru să creeze şi pe forum un buton vizibil care să trimită direct la AstroWiki. Vă mulţumesc.




Pe topicul „Browserul Google Chrome in varianta Beta disponibil si pentru Linux”:


Constat că şi pe netbook se mişcă bine Chrome şi am rămas fascinat de eficienţa cu care gestionează spaţiul de lucru, punând mare accent pe vizibilitatea conţinutului relevant (sunt deschise bare mai puţine, aceste bare sunt ocupate mai eficient, iar mesajele importante apar pentru scurt timp). Deocamdată nu-mi place că xmarks nu poate sincroniza şi parolele, dar sper că este un defect temporar.




Pe topicul „Determinati numerele abc(OWN)”:


Niciun pătrat perfect nu se termină cu 2, deci c poate fi egal cel puţin cu 3. Avem doar posibilităţile 5^3=125, 6^3=216, 7^3=343, 8^3=512 şi 9^3=729. Deci, primul număr căutat nu poate fi decât 343. Pentru valori mai mari ale lui c calculele nu sunt numeroase şi se constată că singurul număr de forma cerută este 343.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate