Căutați ceva anume?

vineri, 12 august 2011

Se pare că nici măcar Pentagonul nu cunoaşte principiile fundamentale ale zborului

Un nou eşec al Pentagonului cu un zbor hipersonic al unui planor vine să ne pună serios pe gânduri. Cum e posibil ca o armată atât de puternică, având la dispoziţie atâtea şi atâtea posibilităţi de a face teste, nu e în stare să controleze zborul unui planor foarte rapid?

Cred că eu am răspunsul: Pentagonul nu cunoaşte teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet! Deci, Pentagonul nu ştie (şi, implicit, nu foloseşte) faptul că pentru orice traiectorie a unui corp liber (sau supus unui câmp cunoscut de forţe) există o dreaptă fixă în spaţiu, asociată acelei traiectorii, ce poate fi determinată prin calcul matematic pornind de la teorema de recurenţă.

Degeaba se fac teste de zbor în tunelul aerodinamic (deci pe porţiuni prea mici ale traiectoriei), căci asemenea teste nu pot scoate în evidenţă faptul că un lancretian variabil modifică direcţia de zbor a unui obiect.

Am speranţa vie că oameni responsabili vor citi cu atenţie ce scriu şi vor contribui cumva la propagarea acestor informaţii indispensabile omenirii.

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate