Căutați ceva anume?

duminică, 11 iulie 2021

Există două tipuri de forțe fundamentale în Univers

Dacă corpurile libere se mișcă cu viteză constantă pe elice circulare (așa cum stipulează Fizica elicoidală), atunci cauza care modifică această mișcare este forța.

Prin urmare, sunt două tipuri fundamentale de forțe în Univers: forțe care modifică numai viteza pe elice (fără să modifice forma elicei), acestea fiind forțe care acționează longitudinal (paralel cu tangenta), motiv pentru care le putem numi FORȚE LONGITUDINALE și forțe care nu pot modifica viteza pe elice, ci doar forma elicei, acestea fiind FORȚE TRANSVERSALE, acționând perpendicular pe traiectorie, perpendicular pe tangentă.

Forțele longitudinale dispar în cazul fotonilor care se mișcă deja cu viteza maximă și nu mai pot fi accelerați longitudinal. Astfel, dacă am postula că în lume nu există decât fotoni, atunci am postula că în lume nu există decât forțe transversale.

Forțele transversale sunt forțe conservative și sunt de două tipuri: forțe care modifică raza elicei și forțe care modifică pasul elicei sau forțe care modifică curbura elicei și forțe care modifică torsiunea elicei sau forțe care modifică lungimea elicei și forțe care modifică unghiul elicei. Probabil, ultima clasificare, având semnificație geometrică, independentă de reper, ne poate duce cu gândul la forțele electromagnetice, care sunt obiective.P.S. Ce i-ar mai plăcea lui Feynman să mă citească! Pentru că i-am răspuns la multe întrebări bine puse (și îi mulțumesc pentru că frământările sale m-au incitat la un studiu efervescent).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate