Căutați ceva anume?

miercuri, 1 aprilie 2020

Progresul Fizicii și transformările care invariază torsiunea elementară

Se știe că teoria relativității se bazează pe transformări care lasă invariantă viteza luminii în vid, viteză reprezentată de o constantă notată cu c. Astfel, în Fizica relativistă se postulează că există o viteză universală, aceeași pentru toți observatorii din Univers.

De asemenea, se știe că nu s-a reușit încă găsirea unei punți între Fizica relativistă și Fizica cuantică.

În acest context, propunerea mea, prin Fizica elicoidală, este să se postuleze că, alături de o viteză maximă universală, mai există și o torsiune minimă universală, adică o mărime fizică asociată tuturor traiectoriilor posibile în Univers, o torsiune minimă ce nu poate fi modificată prin nicio transformare (mișcare). Astfel, transformările care invariază torsiunea elementară ar avea aceeași importanță precum transformările Lorentz, care invariază viteza luminii în vid. Iar o Fizică în care ar fi valabile asemenea transformări unificatoare, care să invarieze simultan viteza luminii în vid și torsiunea minimă, ar fi o Fizică completă, care ar pune acea punte mult visată între Fizica relativistă și Fizica cuantică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate