Căutați ceva anume?

miercuri, 3 mai 2017

De ce este înșurubată dâra?

Azi dimineață mi-a atras atenția pe cer acest fenomen minunat și m-am gândit că ar fi bine să-l partajez cu voi ca să vă atrag și vouă atenția.Care dintre cititorii acestui blog îmi poate explica fenomenul acestei înșurubări? De ce moleculele din această urmă se înfășoară elicoidal și nu rectiliniu? Principiul actual al inerției ne spune că lucrurile aruncate tind să se miște rectiliniu, nu elicoidal. 

Conform Fizicii actuale, cu cât trece mai mult timp, cu atât dâra ar trebui să fie mai dezordonată (cu mai multă entropie). Cu toate acestea, noi vedem acolo ordine!!! Cel puțin eu văd ordine acolo. Vedeți și voi, nu-i așa? Dac-o vedeți, cum o explicați?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate