Căutați ceva anume?

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Darbuzorii au inerție

Numesc „darbuzor” tocmai vectorul lui Darboux, ca să nu tot lungesc vorba când povestesc despre acest vector. De fapt, așa cum ne spune teorema de recurență a formulelor lui Frenet, nu există doar un singur vector al lui Darboux, ci există o infinitate de asemenea vectori. Deci, există o infinitate de darbuzori.

Dar cel mai interesant lucru posibil este faptul că acești darbuzori... au inerție! Nu putem modifica oricum darbuzorii traiectoriei pe care se deplasează un corp. Avem nevoie de timp pentru a-i putea modifica!

De altfel, tocmai în aceasta constă esența Fizicii elicoidale, în relevarea faptului că darbuzorii au inerție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate