Căutați ceva anume?

duminică, 4 septembrie 2011

Roiurile de insecte produc câmpuri intense

Din perspectiva Fizicii elicoidale, roiul de insecte are proprietăţi uimitoare, atât cel care zboară,



 cât şi cel care se deplasează pe sol.




Se ştie că orice corp are tendinţa să-şi menţină constante atât impulsul cât şi momentul cinetic. De asemenea, aşa cum am arătat şi într-un articol anterior referitor la formarea corpurilor solide, în Fizica elicoidală orice corp care nu are impulsul constant sau momentul cinetic constant va produce un câmp prin care informează mediul înconjurător că impulsul său, respectiv, momentul său cinetic este variabil. Acest câmp trebuie să fie cu atât mai intens cu cât impulsul sau momentul cinetic variază mai rapid sau cu cât numărul particulelor componente care produc câmpul este mai mare.

În lumea insectelor este îndeplinită în special condiţia numărului necesar pentru apariţia câmpului. Mai precis, roiul de insecte este constituit din foarte multe insecte, motiv pentru care insectele aparţinând roiului, având impulsul variabil, vor produce un câmp suficient de intens încât acesta să fie simţit şi de alte insecte aflate în vecinătate şi pe care le va determina să se asocieze roiului, sporind câmpul produs de roi.

Evident, nu doar insectele se pot asocia în roiuri, ci şi peştii, păsările, picăturile de apă, particulele ce compun atomii, stelele. Toate acestea, prin asociere formează alte entităţi care conservă impulsul, momentul cinetic şi alte mărimi dinamice fundamentale. Cu cât entitatea nou formată conservă mai bine mărimile dinamice, cu atât ea este mai stabilă şi invulnerabilă în faţa influenţelor externe, adică formează un corp cât mai compact, cât mai solid.







Este foarte important să începeţi să vă gândiţi mai mult la natura elicoidală a lumii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate