Căutați ceva anume?

duminică, 30 aprilie 2017

Teoria cinetico-moleculară este contradictorie!

Se vede treaba că pe fizicieni îi cam doare-n cot de rigurozitatea matematică a modelelor pe care le propun ei. Teoria cinetico-moleculară susține că moleculele cu care operează au covolumul nul, adică sunt punctiforme, după care ajunge la concluzia că moleculele se ciocnesc, iar între două ciocniri drumul liber mediu este invers proporțional cu pătratul diametrului moleculelor. Contradicție flagrantă! Model contradictoriu!

Păi, măi dragi fizicieni care propuneți asemenea absurdități: mai puneți-vă la punct cu logica! Asta ca să nu vă mirați apoi că gazele reale nu se comportă, săracele, precum spune că ar trebui să se comporte gazul vostru perfect. Și ca să nu vă mirați că nu toți vă înghit bazaconiile și ca să nu vă mirați că lumea se „ceartă” când e vorba de Fizică și nu se ceartă când e vorba de Matematică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate