Căutați ceva anume?

vineri, 18 martie 2016

Axiomă a Fizicii elicoidale: Toate corpurile dintr-un sistem de referință se mișcă pe traiectorii de curbură și torsiune bine definite


Una dintre axiomele Fizicii elicoidale este aceea că toate corpurile dintr-un sistem de referință se mișcă pe curbe de curbură și torsiune BINE DEFINITE.

Cred că este o axiomă de bun simț și nu contrazice niciun fapt experimental din prezent. 

Totuși, această axiomă exclude din discuție dreapta geometrică, deoarece dreapta geometrică nu are o torsiune bine definită. 

În schimb, axioma nu exclude curba a cărei curbură este nulă, cu condiția ca și torsiunea unei asemenea curbe să fie bine definită. De exemplu, în Fizica elicoidală pot exista curbe de curbură nulă, dar cu torsiuni diferite. Putem numi asemenea curbe tocmai DREPTE NATURALE. Așadar, toate dreptele naturale au curbura nulă, dar pot avea torsiuni diferite.

Prin urmare, corpurile se pot mișca pe drepte naturale, dar nu se pot mișca pe drepte geometrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate