Căutați ceva anume?

luni, 27 mai 2013

Repausul şi mişcarea rectilinie şi uniformă în Fizica elicoidală


Există două cazuri speciale de elice circulare, pe care le numim elice degenerate:

-1). Elicea circulară a cărei rază şi pas sunt ambele nule. Numim această elice ca fiind elicea de repaus. Ea este traiectoria „descrisă” de un corp în repaus. Darbuzianul acestei elice este infinit.
-2). Elicea circulară a cărei rază şi pas sunt ambele infinite. Numim această elice ca fiind elicea de mişcare rectilinie şi uniformă. Ea este traiectoria descrisă de un corp care se deplasează rectiliniu şi uniform. Darbuzianul acestei elice este nul.

Bineînţeles, toate celelalte elice circulare, ale căror curbură şi torsiune sunt finite şi nenule vor fi elice nedegenerate.

Este de aşteptat ca elicele degenerate să fie excepţii atât de extraordinare, încât nici un corp din Univers să nu le parcurgă vreodată. Fizica elicoidală ne propune să studiem mai degrabă elicele nedegenerate, ele fiind regula pentru traiectoriile parcurse de corpurile libere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate