Căutați ceva anume?

duminică, 5 septembrie 2010

Despre bilanţul energetic dintre masă şi sarcină electrică

-(1009051712) Spuneam că pentru a crea o sarcină electrică, Universul consumă energie, iar pentru a crea o masă, Universul primeşte energie. Înseamnă că ar fi posibil un proces de creare simultană a unei mase şi a unei sarcini electrice în care Universul să nu consume şi să nu primească niciun dram de energie.

-(1009051716) Dar pentru a fi posibil un asemenea proces, ar trebui să putem echivala cele două energii ca să putem pune semnul de egalitate între ele. Oare putem egala energia electrostatică şi energia gravitaţională? Am fi tentaţi să spunem „da” pentru că ambele sunt energii şi am fi tentaţi să spunem „nu” pentru că una este energie electrostatică ce se manifestă numai între sarcini electrice şi cealaltă este energie gravitaţională care se manifestă între corpuri neutre din punct de vedere electric. Atunci, cum facem?

-(1009051722) Se pare că aici ar trebui analizat mecanismul profund, fundamental prin care un corp neutru poate schimba energie cu un corp încărcat electric, un mecanism prin care corpul neutru se poate „agăţa” de corpul încărcat (sau invers) pentru a-şi transmite unul altuia mişcare.

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate