Căutați ceva anume?

marți, 31 august 2010

O altă formă a principiului de echivalenţă a câmpurilor gravitaţionale

    Citind pe net despre principiul cunoscut de echivalenţă formulat de Einstein, am avut inspiraţia să aprofundez forma principiului de echivalenţă a câmpurilor gravitaţionale, încercând să-i dau şi o altă formă pentru a părea mai explicit. Prin aceasta am ajuns la concluzia că principiul poate fi enunţat şi astfel:

Rezultatul oricărui experiment realizat într-un laborator aflat în cădere liberă în câmpul gravitaţional este independent de faptul că laboratorul cade liber aproape de un corp foarte uşor sau departe de un corp foarte masiv.

    Această nouă formă a principiului de echivalenţă diferă de forma iniţială prin faptul că se referă la experimentele pe care le poate realiza un observator aflat în cădere liberă în câmp, nu la experimentele pe care le-ar putea realiza un observator agăţat în câmp. Este mai naturală această formă, căci este mai natural ca un observator să cadă liber în câmp decât să fie agăţat cumva în acest câmp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate