Căutați ceva anume?

duminică, 15 august 2010

Cercetări despre axioma traiectoriei


-(1008091701) Orice corp porneşte prin a avea bine definit doar centrul de masă, nu şi dreapta de masă sau planul de masă. Centrul de masă al unui corp poate fi descoperit studiind impulsul său.

-(1009081703) Dreapta de masă apare abia în momentul în care corpul iniţial începe să se separe în alte două corpuri, care se vor mişca ambele pe câte o elice în jurul dreptei de masă. Deci, dreapta de masă începe să apară în momentul în care apar două impulsuri. Prin această constatare susţinem de fapt că dreapta de masă este cea pe care o descrie centrul de masă, indiferent în ce condiţii, deci indiferent dacă centrul de masă este al unui singur corp sau este centrul de masă al unui sistem de două corpuri.

-(1008091718) Acceptăm cu toţii că centrul de masă al unui corp liber se deplasează rectiliniu şi uniform, deci pe o elice de ordinul zero. De asemenea, acceptăm cu toţii că centrul de masă al unui sistem liber format din două corpuri separate se va deplasa şi el rectiliniu şi uniform.

-(1008091721) Acum urmează să ne întrebăm pe ce tip de traiectorie se vor mişca părţile componente ale sistemului liber format din două corpuri separate. Aici, singura soluţie pentru a afla răspunsul este să apelăm la axioma traiectoriei, afirmând că dacă centrul de masă al unui corp se deplasează pe o elice de ordinul n şi corpul iniţial este alcătuit numai din alte două subcorpuri, atunci traiectoria centrului de masă al celor două subcorpuri este o elice de ordinul n+1.

-(1008091731) Prin enunţul anterior am obţinut o formă şi mai concretă pentru axioma traiectoriei. Totuşi, ar trebui să putem duce şi mai departe concretizarea cantitativă a unui asemenea enunţ, până într-acolo încât să putem stabili chiar şi parametrii concreţi ai traiectoriei de ordinul n+1 în funcţie de impulsul sistemului, al subcorpurilor sau cine ştie ce alţi parametri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate