Căutați ceva anume?

luni, 31 mai 2010

Pe forumuri în săptămâna 24.05.2010-30.05.2010

Pe forumuri în săptămâna 24.05.2010-30.05.2010


Pe topicul „propuneri ...

Dragul meu, Robert, mă bucură asemenea propuneri. În ciuda faptului că m-am temut de ele, aveam şi sentimentul contradictoriu că sunt necesare, iar acum tu ai confirmat necesitatea lor şi îţi mulţumesc. E-adevărat, asta înseamnă mai mult de lucru pentru mine, dar în măsura timpului disponibil, sunt bucuros să fac aşa cum doriţi cu toţii.


Pe topicul „Reguli de comunicare eficientă

Robert ne-a amintit şi de [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/altfel-de-subiecte-f18/despre-participarea-lui-george-pe-forumul-stiintaaziro-t145-10.htm?sid=f2bae812a6efb0d7893cf97008452704#2097]REGULILE POLEMICII CIVILIZATE[/url] într-un alt topic. Sunt foarte relevante pentru forumul nostru.


Pe topicul „propuneri ...

Sunt de acord să creştem dinamismul forumului şi chiar am încercat şi eu asta prin crearea secţiunii „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/despre-noi-f12/]Despre noi[/url]”, iar Nicolae a deschis topicul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/altfel-de-subiecte-f18/bancuri-t136.htm]Bancuri[/url]”. Cu siguranţă, şi propunerea ta va contribui la dinamismul forumului, poate cine ştie, chiar mai mult decât s-a reuşit până acum, mai ales pentru că eşti un băiat simpatic, cu multe intenţii bune.


Pe topicul „Cel mai important mister din Fizică

Mă tem că titlurile propuse de tine nu sunt la fel de incisive ca şi acelea care îţi storc creierii pentru a te gândi la cele mai profunde fenomene fizice posibile. Poate chiar şi faptul că acest topic te-a pus pe gânduri, denotă că are un titlu cât de cât satisfăcător pentru ceea ce vrea să conţină. :)


Pe topicul „Un wiki pentru forumul nostru

Mă gândesc de ceva vreme să ne apucăm să contruim un wiki pentru acest forum în care să punem cu toţii umărul pentru a construi un fel de enciclopedie cu noţiuni ştiinţifice aşa cum le vedem noi. Eu folosesc deja un [url=http://abelcavasi.wiki.zoho.com/]wiki de la Zoho[/url] şi mai am un loc pentru încă un asemenea sait pe care l-aş putea seta în aşa fel încât să aveţi şi voi permisiuni de editare. Ce ziceţi, ar merita? Sau aveţi vreo altă propunere de sait în care să găzduim un asemenea dicţionar enciclopedic?


Pe topicul „Wiki pentru forumurile noastre

Mă gândesc că pentru forumuri cu conţinut ştiinţific ar putea exista necesitatea existenţei unei pagini asemănătoare portalului, în care utilizatorii forumului să poată contribui la construirea unei minienciclopedii adaptate forumului respectiv, ceva asemănător wikipediei.


Pe topicul „Un wiki pentru forumul nostru

Pentru început, am creat a doua wikipedie la zoho, în care deocamdată va putea edita oricine. Am numit-o „[url=http://cercetare.wiki.zoho.com/]Wiki pentru cercetare[/url]”. Puteţi crea acolo pagini care să conţină noţiuni pe care noi le vom utiliza aici.

De asemenea, am deschis [url=http://help.forumgratuit.ro/sugestii-pentru-forumurile-voastre-f14/wiki-pentru-forumurile-noastre-t16312.htm#105840]un sondaj privind utilitatea unui wiki[/url] şi pe forumul de suport. Să vedem cum va fi primit.


Pe topicul „Îmi apare butonul de editare

Asta se întâmplă doar acolo unde eşti moderator. Şi eşti moderator, de exemplu, pe forumul „[url=http://cercetare.forumgratuit.ro/aritmetica-i-teoria-numerelor-f30/]Aritmetica şi Teoria numerelor[/url]”. Deci, cred că nu e o problemă...


Pe topicul „Facilitate LaTeX pentru formule matematice

Să vă spun mai amănunţit cum puteţi face cu formulele pe acest forum (până când se va implementa şi în forumurile gratuite un buton pentru formule).

Instalaţi-vă gratuit programul OpenOffice aflat la adresa http://ro.openoffice.org/ .

Înainte de a scrie un mesaj, deschideţi cu acest program un fişier text şi navigaţi în meniul acestui minunat editor de texte. Dacă l-aţi instalat în limba română, veţi găsi meniul „Unelte/Corectare automată” cu o fereastră în care puteţi stabili ce înlocuiri să facă automat editorul. De exemplu, puteţi stabili ca expresia „ff” să fie înlocuită automat cu expresia „[img]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?{}[/img]”. Asta înseamnă că dacă veţi scrie „ff” în acest editor performant, el va converti automat expresia „ff” în expresia „[img]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?{}[/img]”, expresie pe care o puteţi folosi în acest forum pentru a posta formule. Ajunşi aici, nu mai aveţi de parcurs decât un singur pas: să scrieţi formula dorită între acolade.

-Să presupunem acum că doriţi să scrieţi o fracţie. Atunci, între acoladele de mai sus va trebui să introduceţi expresia „\frac{a}{b}”. Aşa veţi obţine expresia „[img]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?{\frac{a}{b}}[/img]”, care va afişa fracţia dorită.

-Să presupunem acum că doriţi să scrieţi un radical. Atunci, între acolade va trebui să introduceţi expresia „\sqrt{a}”. Aşa veţi obţine expresia „[img]http://www.forkosh.dreamhost.com/mimetex.cgi?{\sqrt{a}}[/img]”, care va afişa radicalul dorit.

-Amănunte despre alte expresii prin care să obţineţi formule şi simboluri LaTeX găsiţi, de exemplu, pe saitul http://omega.albany.edu:8008/Symbols.html sau mai căutaţi tutoriale precum cel de pe http://www.stiintaazi.ro/Forum/index.php?topic=1617.msg27309#msg27309 .

Haideţi, că nu e greu! Pot alţii mai slăbuţi; voi de ce n-aţi putea?


<span id="zw-128de6ae4b39tmQ4Kd17ac"> </span>

Pe topicul „Unificarea câmpurilor

Salut, Adriane! Ar fi unificare doar dacă ipoteza identităţii dimensiunii sarcinii cu cea a masei ar fi corectă. Din păcate, aşa cum ţi-am răspuns demult, această ipoteză nu este corectă, pentru că masa are proprietăţi fundamental diferite de sarcina electrică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate