Căutați ceva anume?

luni, 17 mai 2010

Pe forumuri în săptămâna 10.05.2010-16.05.2010

Pe forumuri în săptămâna 10.05.2010-16.05.2010

Pe topicul „Combinari-cls.X


Aici e bine să-ţi aminteşti că suma coeficienţilor binomiali este o putere a lui doi. Mai precis, avem

[LATEX]$C_n^0+C_n^1+C_n^2+...+C_n^{n-1}+C_n^n=2^n$[/LATEX]

Atunci poţi scrie că


[LATEX]$C_n^1+C_n^2+...+C_n^{n-1}+C_n^n=2^n-C_n^0=2^n-1$[/LATEX].


Ia vezi, poţi continua?



Pe topicul „Revelatie


Mulţumesc, Cristi, că ne-ai reamintit acest lucru foarte valoros! Sunt în asentimentul tău şi sunt fericit că ne consideri suficient de importanţi încât să împărtăşeşti cu noi asemenea sentimente.


Se pare că ai atins un „vârf de munte” (probabil ai „scăpat” de carte) şi de acolo, neştiind încotro să te mai îndrepţi, ai simţit această revelaţie. Nu sta pe gânduri! Caută următorul „vârf” :) ! Vezi, poate Fizica elicoidală te va face şi mai fericit! :D


Pe topicul „Cercul si numarul de aur - continuare


Acuma că v-aţi dat seama cât de inutilă este această discuţie, rogu-vă îndreptaţi-vă atenţia înspre discuţii cu adevărat utile, pe care le-aţi abandonat din lipsă de timp. Rogu-vă să aprofundaţi ceea ce spune [url=http://www.stiinta.info/forum/index.php?topic=56.0]teorema de recurenţă a formulelor lui Frenet[/url] ca să vedem în ce măsură poate ea contribui la progresul ştiinţific şi tehnologic al omenirii.


Pe topicul „LEGEA DE CONSERVARE A SARCINII GRAVITATIONALE


[Offtopic]

Pentru formule recomand metoda prezentată în topicul „ [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/sugestii-f13/facilitate-latex-pentru-formule-matematice-t3.htm#1482]Facilitate LaTeX pentru formule matematice[/url]”, dar ea nu este obligatorie. Totuşi, aş prefera această metodă pentru că mă tem că Adrian va „trânti” aici acelaşi material pe care l-a pus şi pe astronomy, chiar dacă eu însumi i-am sugerat câteva îmbunătăţiri/corecturi.

[/Offtopic]


Pe topicul „Cercul si numarul de aur - continuare


[quote author=VLAHSTAR link=topic=84.msg6087#msg6087 date=1273649706]

Draga ABEL, [color=red]rogu-te[/color] spune-mi si mie cui te adresezi cand spui "ca v-ati dat seama cat de inutila este aceasta [color=blue]discutie[/color]"(!?), in afara de 3-4 <aparatori ai "fruntariilor stiintei oficiale">, destul de plapande si sensibile (in opinia mea si din cate stiu!), cu tote realizarile formidabile de pana acum!... [/quote]Pentru că eşti „extrem de valoros”, mai fac un efort şi îţi răspund. Cei „3-4 apărători” ai Ştiinţei oficiale sunt cei 3-4 care au considerat că meriţi să primeşti din cunoştinţele lor, chiar dacă tu nu te-ai ridicat încă la înălţimea la care să le poţi înţelege răspunsurile şi timpul dedicat. Restul nici măcar nu s-au obosit cu tine pentru că au alte lucruri mult mai bune de făcut.

[quote]Si mai [color=red]rogu-te[/color], in mod insistent, sa-mi raspunzi la intebarile si sesizarile din <postarile #329/pag.22 si #330/pag.23 si celelalte anterioare>, dupa care te-ai retras "[color=red]elegant[/color]" (l-am citat pe [color=red]bad[/color]!)...desi am asteptat de multa vreme din partea ta o prestatie de "om extrem de valoros" (parca asa te exprimi in sloganul tau!), mai exact o analiza obiectiva si onesta cel putin a http://quadrature.ro/cuadratura/formule1.html , din partea unui matematician si "Auzi dom'le, [color=red]autodidact[/color]!" (aici te-am parafrazat pe tine, versus <[color=blue]outsider[/color]>!)

[/quote]Ţi-am mai spus că până nu răspunzi tu la nişte întrebări, nu eşti în măsură să pui tu întrebări la rându-ţi, mai ales că întrebările tale sunt extrem de vagi şi ciudate. Cum ar fi să te întreb şi eu „ia spune-mi, ce culoare are autobuzul din capul tău?”? Mi-ai putea răspunde la o asemenea întrebare?


Deci, eşti dispus să-mi răspunzi direct la nişte întrebări, fără să adaugi nimic altceva? Aşa cum am menţionat şi într-[url=http://www.stiinta.info/forum/index.php?topic=84.msg5883#msg5883]un post anterior[/url], întrebările pe care ţi le-aş pune ar fi legate de [url=http://www.gusmorino.com/pag3/pi/archimedes/index.html]modul în care a determinat Arhimede[/url] primele zecimale ale numărului PI.


Pe topicul „ETERUL, ETERUL


[quote="mm"]Articolul dovedeste -in secundar- si inteligenta autorului care spune:

[i]"Dependentele matematice "comune" in TR si mecanica cuantica au primit statutul de [b]adevar absolut[/b] [subl. mea] si toate noile teorii sunt verificate la conformitatea cu ele [cu dependentele]. Aceste teorii sunt aruncate daca nu sunt conforme".[/i]


Am reprodus aceste citate in special pentru Abel, poate ii crede pe altii daca pe mine nu.[/quote]Experimentul este foarte sensibil la variaţii, deci valorile mici observate nu sunt relevante. Ca să înţelegi o dată pentru totdeauna asta, aminteşte-ţi că Pământul nu se deplasează doar faţă de Soare cu 30 km/s, ci se deplasează împreună cu Soarele cu încă vreo 200 km/s. Ce să mai zicem dacă punem la socoteală şi mişcarea Galaxiei prin Univers? E totul atât de clar! Viteza luminii este una specială în Univers! Cei care nu au aprofundat acest aspect, n-au decât de pierdut!


Pe topicul „ETERUL, ETERUL


[quote="mm"]Nu are nici o relevanta nici miscarile invocate de tine: a Pamantului fata de Soare, stele, Galaxie, Univers... [/quote]Au relevanţă. Pentru că Pământul se mişcă împreună cu Soarele, iar experimentele de tip Michelson şi Morley au avut ca scop decelarea mişcării Pământului faţă de eterul presupus imobil. Imobil faţă de cine? Cu ce drept postulezi tu că eterul ar trebui să fie imobil faţă de Soare şi nu faţă de Galaxie?[quote]- Odata pentru ca e o presupunere ca aceste miscari ara avea vreo legatura cu exp. de "tip" Miller si Morly. [/quote]Dimpotrivă, e o presupunere tocmai această afirmaţie a ta, deci e o presupunere că mişcarea Pământului faţă de Galaxie nu ar avea vreo legătură cu experimente de tip Michelson şi Morley. Doar ecuaţiile lui Maxwell trebuie să fie valabile şi faţă de Galaxie, nu doar faţă de sistemul solar.[quote]- Al doilea, pentru ca s-au masurat niste valori pe care nu le putem numi "mici" -asa cum incerci sa sugerezi- deoarece sunt comparabile cu viteza I-a cosmica. [/quote]Nu sunt mici faţă de vitezele cu care ne deplasăm noi, dar sunt mici faţă de viteza cu care se deplasează Pământul prin Galaxie.



Pe topicul „TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...


Salut, Lupule! :D Şi mulţumim că vrei să ne atragi atenţia asupra unui aspect interesant despre care tu spui că este verosimil.


Nu pot să neg din start ceea ce insinuezi, dar pentru un cititor ce nu crede ceea ce spui, n-ai adus prea multe argumente. Mi-ar plăcea să văd nişte referinţe pe care te bazezi când spui că cineva vrea să reducă populaţia omenirii (prin Codex Alimentarius, de pildă), aş vrea să văd faptele care te-au determinat pe tine să crezi ceea ce crezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate