Căutați ceva anume?

luni, 1 februarie 2010

Pe forumuri în săptămâna 25.01.2010-31.01.2010

Pe forumuri în săptămâna 25.01.2010-31.01.2010


Pe topicul „Probleme cu Google Earth”:

[quote=Hitzi]Fisierul GoogleEarthLinux.bin care l-am descarcat de pe site nu-l pot deschide, imi apare o eroare ce zice cam asa "Could not display "/home/hitzi/Desktop/GoogleEarthLinux.bin". The file is of an unknown type" si mai am un semn mare de interzis langa[/quote]Sau dacă vrei varianta cu mausul, clic dreapta pe fişier, Proprietăţi/Permisii şi bifează căsuţa de execuţie „Permite executarea fişierului ca program”.Pe topicul „Algebra”:


Logaritmezi în baza a atât în membrul din stânga ecuaţiei, cât şi în cel din dreapta şi va rezulta o înmulţire de doi logaritmi, care înmulţire este comutativă.

Prin urmare, soluţiile ecuaţiei date sunt toate numerele reale, căci egalitatea este adevărată aşa cum rezultă de mai sus.Pe topicul „Interpretarea geometrica a relativitatii spatiului”:


Ivan, încercările tale sunt foarte originale şi foarte importante, mai ales datorită [b]simplităţii[/b] lor. Dar este o problemă mare cu relaţia asta dintre viteze şi intensitatea câmpului gravitaţional, pe care o propui. Poţi înţelege această problemă dacă îţi aminteşti că un corp poate avea viteză şi [b]perpendicular[/b] pe liniile câmpului gravitaţional, nu doar paralel cu aceste linii. Mai concret, un corp se poate mişca în jurul altui corp şi pe o traiectorie circulară de intensitate gravitaţională constantă, deci [b]nu poţi pune o relaţie directă între modulul vitezei şi intensitatea câmpului gravitaţional[/b], aşa cum sugerezi tu. Părerea mea.Pe topicul „Am structurat secţiunea cu idei interesante în Fizică”:


Am structurat mai detaliat [url=http://cercetare.forumgratuit.ro/idei-interesante-in-fizica-f22/]secţiunea cu idei interesante în Fizică[/url]. Pasionaţilor de Fizică le doresc cât mai mare putere de concentrare pentru a putea publica multe idei în forma lor finală.Pe topicul „Error inserting Toshiba_ACPI Module”:


Cum pot controla ventilatorul pe un laptop Toshiba?


Mă lupt de vreo o săptămână cu o problemă ciudată pe un laptop Toshiba Satellite L300. Am citit şi aplicat ce s-a scris şi pe acest forum şi pe altele, dar, probabil, nu fac eu ceva bine că nu-mi iese nicicum. N-am înţeles prea bine dacă s-a rezolvat cumva problema sau nu, dar la comanda


sudo modprobe toshiba_acpi


[b]şi eu primesc eroarea[/b]


FATAL: Error inserting toshiba_acpi (/lib/modules/2.6.31-17-server/kernel/drivers/platform/x86/toshiba_acpi.ko): No such device ” .


Ceea ce mă deranjează foarte mult este că, după o oarecare perioadă de activitate normală, să zicem, o jumătate de oră, după ce temperatura procesorului ajunge pe la 80 de grade, începe ventilatorul să funcţioneze la o turaţie mare, după care nu se mai opreşte niciodată, obligându-mă să suspend laptopul.


Am instalat lm-sensor, toshutils, toshset, sensord, computertemp, hddtemp, i8kutils, acpitail, gkrellM, etc. Întâi m-am chinuit să pun un applet-sensor pe bara de sus care să-mi afişeze şi temperatura procesorului, nu doar a hardului, căci implicit îmi apărea că procesorul are temperatura de 0 grade.

Apoi am încercat kubuntu, xubuntu, opensuse, mandriva, dar niciunul n-a reuşit să-mi oprească ventilatorul după ce se răcea laptopul.

Comanda „fan” îmi dă eroarea „fan: laptop does not have cooling fan or kernel module not installed. ” şi poate că pe-aici se-nvârte problema. Ciudat mi se pare şi faptul că comanda


sensors”


îmi returnează


acpitz-virtual-0

Adapter: Virtual device

temp1: +0.0°C (crit = +106.0°C)


coretemp-isa-0000

Adapter: ISA adapter

Core 0: +44.0°C (high = +100.0°C, crit = +100.0°C)


mult diferit de alte rezultate ale acestei comenzi pe care le-am găsit [url=http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2780]în altă parte[/url].


Oare există în Ubuntu pentru acest laptop vreo posibilitate de a controla viteza minimă a ventilatorului sau temperatura minimă la care acesta să se oprească sau măcar o modalitate de a-l opri manual, ca să nu-mi vâjâie necontenit după pornire chiar dacă temperatura a scăzut la temperatura ambiantă?


Vă mulţumesc pentru eforturi!


Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate