Căutați ceva anume?

luni, 8 februarie 2010

Pe forumuri în săptămâna 1.02.2010-7.02.2010


Pe forumuri în săptămâna 1.02.2010-7.02.2010


Pe topicul „Error inserting Toshiba_ACPI Module”:


Mersi, marianvasile, pentru idee! Am încercat şi asta. Într-adevăr, în fişierul /etc/default/grub am găsit comanda GRUB_CMDLINE_LINUX="" şi am înlocuit-o. Din păcate, n-a avut niciun efect observabil.


În schimb, am descoperit aseară o modalitate primitivă de a putea folosi Linux. Aştept să mi se încingă calculatorul la 70, 80 de grade, după care îl opresc sau îl hibernez şi aştept până se răceşte la vreo 50, 60 de grade (nu prea mult, ca să nu pornească laptopul rece şi cu ventilatorul la turaţia minimă!) după care îl repornesc şi constat că înainte de a trece de grub ventilatorul porneşte la turaţia medie (deci nu la cea minimă cum face de regulă şi care nu se mai modifică în Linux). Trec de grub cu ventilatorul la turaţie medie şi constat că această turaţie este suficientă pentru a-mi păstra laptopul rece şi este suficient de silenţioasă pentru a o putea tolera în timpul lucrului. Primitiv, dar n-am găsit încă o altă soluţie pentru a putea aduce ventilatorul la turaţie medie din Linux (spun Linux în general, nu doar Ubuntu).




Pe topicul „Este teoria evolutiei "demonstrată"?”:


[quote="logic"]Tu zici că dacă accept că astronomia explică corect apariția galaxiilor, trebuie să accept şi teoria evoluţiei.[/quote]Ar trebui să accepţi teoria evoluţiei numai dacă ai înţeles analogia dintre metodele celor două ştiinţe. Dacă nu ai înţeles această analogie, atunci ai obligaţia s-o studiezi înainte de a o contesta.

[quote="logic"]Teoria nașterii și formării galaxiilor este demonstrată prin cele trei elemente: 1. explicații pentru fiecare etapă, 2. reproducere în laborator, 3. măsurători care pot chiar prezice etapele viitoare. [/quote]„Explicaţiile” se bazează ele însele pe alte teorii care nu există apriori. În laborator nu poate fi reprodusă efectiv formarea galaxiilor, ci orice asemenea „reproducere” este bazată pe presupunerile noastre (eronate sau nu) despre formarea galaxiilor. Predicţiile mai trebuie şi confirmate, iar confirmarea predicţiilor astronomice are nevoie tot de milioane de ani ca şi predicţiile teoriei evoluţiei.


De altfel, există mai recent exemple care demonstrează că evoluţia are loc chiar mult mai repede. De exemplu, am văzut recent la TV un documentar cu [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Domesticated_silver_fox]un experiment (de selecţie artificială) din Rusia[/url] în care sunt selectate vulpile mai blânde şi se izolează de restul vulpilor, lăsându-le să se împerecheze cu alte vulpi blânde şi se constată deja că ele dau naştere la vulpi din ce în ce mai blânde cu caracteristici din ce în ce mai asemănătoare cu ale câinilor domestici. Acest experiment confirmă în mod strălucit teoria evoluţiei şi selecţia naturală.

[quote="logic"]Evoluția speciilor [i]diferă[/i] de exemplul "apariției galaxiilor" tocmai că la teoria evoluției lipsesc cele trei elemente.[/quote]De la simpla afirmare a acestui fapt şi până la demonstraţia lui este o cale lungă pe care va trebui să o parcurgi, dacă chiar eşti interesat de adevăr.


Pentru început, eu zic să răsfoieşti câte ceva de pe Internet:

[url=http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_evolu%C5%A3ionist%C4%83]http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_evolu%C5%A3ionist%C4%83[/url]

[url=http://www.teoria-evolutiei.ro/]http://www.teoria-evolutiei.ro/[/url]

[url=http://www.evenimentul.ro/articol/cintezoii-confirma-teoria-evolutionista.html]http://www.evenimentul.ro/articol/cintezoii-confirma-teoria-evolutionista.html[/url]

Dacă nu eşti documentat, nu poţi contesta în mod convingător.




Pe topicul „Câte feluri de elice sunt?”:


Câte feluri de elice sunt? Mai concret, cum arată ecuaţia unei curbe pentru care raportul dintre curbură şi torsiune este constant? Cum aş putea găsi ecuaţia unei curbe dacă ştiu deja care sunt funcţiile ce dau curbura şi torsiunea?


Ştiu că pe acest forum sunt persoane care m-ar putea ajuta să găsesc eficient şi rapid răspunsul la asemenea întrebări şi le mulţumesc cu anticipaţie.


Mă interesează problema pentru că lucrez la elaborarea unei teorii în Fizică printre ale cărei postulate se va afla şi cel care stabileşte că un corp liber se mişcă pe o elice şi aş vrea să ştiu ce formă poate avea o asemenea elice.




Pe topicul „Definiţia eterului”:


[quote="mm"]S-au adunat cateva date pentru a alcatui o lista partiala cu sinonimele eterului. Acestea pot tine, deocamdata, loc de definitie pentru eter.

[u]Lista sinonimelor eterului, lista de definitie:[/u]

- 1) Eterul lui Aristotel, al cincilea element

- 2) Nimicul, dupa Lao Tzi

- 3) Nevazutul

- 4) Neauzitul

- 5) Impeceptibilul

- 6) Vidul median al lui Ceng

- 7) Vidul din Fizica

- 8/ TAO, Calea

- 9) Lesajonii

- 10) Noosfera acad. Vernadski

- 11) "Structura fina"

- 12) Puncte + Fluid

- 13) Orgonul

- 14) Vidul cuantic la 0[sup]o[/sup] K

- 15) Univers suprapus, paralel

- 16) Suflul primordial

- 17) Duhul

- 18)

[/quote]Sunt de acord, de exemplu, cu 7) sau cu 14) şi nu sunt de acord, de exemplu, cu 3) sau cu 4). Există şi alte lucruri nevăzute şi neauzite, nu doar eterul. Deci, mare atenţie la [b][url=http://ro.wikipedia.org/wiki/Defini%C5%A3ie]definiţia[/url] eterului[/b], pentru ca aceasta să conţină numai ceea ce caracterizează eterul însuşi şi să nu permită confuzii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate