Căutați ceva anume?

luni, 7 decembrie 2009

Pe forumuri în săptămâna 30.11.2009-6.12.2009

 Pe forumuri în săptămâna 30.11.2009-6.12.2009


Pe topicul „Activitatea pe forum”:


Bună problemă ai ridicat, nic! Într-adevăr, activitatea pe acest forum a mai scăzut în ultima vreme, din varii motive, despre care putem să ne dăm doar cu presupusul.


Din experienţa mea de pe alte forumuri, înţeleg că dacă administratorul este activ, atunci şi forumul este activ şi invers. Aşa că, este foarte posibil ca acelaşi lucru să se fi întâmplat şi aici, deci este posibil ca tocmai locomotiva forumului să fie de vină. Îmi asum această vină şi vă rog să mă acceptaţi, dacă puteţi, aşa cum sunt, inactiv în această perioadă.


În altă ordine de idei, consider că eficienţa unui forum de cercetare nu constă în cantitatea mesajelor scrise, ci mai ales în calitatea lor, iar acest lucru îmi dă speranţa că putem să ne atingem scopul privind descoperirile importante chiar dacă scriem mai rar însă mai bine.


Şi cu această ocazie, sunt bucuros să îţi mulţumesc ţie, nic, şi să vă mulţumesc şi celorlalţi pentru interesul pe care îl manifestaţi pentru obiectivul acestui forum şi pentru cercetare în general.




Pe topicul „Cel mai important mister din Fizică”:


Care credeţi că este cel mai important mister din Fizică? Ce credeţi voi că nu se ştie astăzi în Fizică şi ar fi cel mai interesant de ştiut? Puteţi găsi un singur mister care să aibă această proprietate de a fi cel mai important, cel mai bogat în consecinţe, cel mai fundamental, cel mai profund, cel mai adânc şi să nu mai fie altul ca el?




Pe topicul „Expansiunea Universului contravine legii de conservare a energiei?”:


Se ştie că legea de conservare a energiei derivă din simetria temporală a Universului, adică din faptul că timpul trece uniform, deci, din faptul că legile Fizicii trebuie să fie la fel în orice moment de timp. Dar, dacă am admite că Universul este în expansiune, ceea ce implică faptul că mâine Universul va fi mai întins decât astăzi, ar însemna să admitem că legile Fizicii nu sunt la fel astăzi precum vor fi mâine.

Atunci, care dintre voi îmi poate explica modul în care se împacă expansiunea Universului cu legea de conservare a energiei? Ce ne facem, renunţăm la o lege atât de clară şi evidentă precum legea de conservare a energiei în favoarea unei absurdităţi emise de nişte doritori de senzaţional care au uitat efectiv de această lege importantă a naturii şi care se încăpăţânează să o eludeze în continuare de dragul unei idei ce permite intervenţia divinităţii în Ştiinţă?




Pe topicul „Expansiunea Universului contravine legii de conservare a energiei?”:


nic, Universul este, [b]prin definiţie[/b], un sistem izolat, pentru că el [b]conţine totul[/b], deci în afara lui nu există niciun alt sistem care să-i poată modifica parametrii caracteristici. Aşadar, energia totală a Universului trebuie să fie constantă, trebuie să aibă aceeaşi valoare în orice moment, atât azi, cât şi mâine, pentru că nu este cine sau ce să-i modifice această energie. Universul este „şeful” propriei sale energii şi nu o poate nici ceda cuiva, nici primi de la cineva pentru că oricine sau orice se află în interiorul Universului, nu în exteriorul său.


Prin urmare, existenţa unui Big-Bang [b]contravine flagrant[/b] definiţiei înseşi date Universului ca fiind acel tot unitar lipsit de vreun exterior care să-i poată produce vreo modificare dramatică de genul vreunei explozii mirobolante. Acesta este sensul absolut al legii de conservare a energiei, sensul de care avem nevoie aici.


Într-adevăr, divinitatea nu intervine în Ştiinţă pentru că Ştiinţa studiază numai lucrurile care există, iar divinitatea nu există, adică nu se manifestă în niciun fel. Tocmai de aceea, dacă am fi nevoiţi să acceptăm simultan atât completitudinea Universului, cât şi expansiunea acestuia (expansiune echivalentă cu variaţia energiei totale a Universului), atunci am fi nevoiţi să admitem că o divinitate (aflată în interiorul sau în exteriorul Universului?) se joacă cu legile fundamentale ale naturii pe care le-am descoperit noi şi ne obligă să renunţăm definitiv la capacitatea noastră de a mai stabili vreodată legi imuabile. Dar o asemenea renunţare ar fi echivalentă cu întoarcerea la ignoranţa din comuna primitivă. Nu-i aşa? Ei bine, suntem la fel de ignoranţi precum cei din comuna primitivă? Nu ştim nimic în plus faţă de neanderthalieni? Mai gândeşte-te! :D


mm, apariţia noţiunii de „timp” s-a datorat necesităţilor practice şi a constituit cea mai bună soluţie de până acum pentru rezolvarea lor. Dacă tu găseşti o soluţie mai bună, eşti binevenit.


Timpul este totalitatea stărilor Universului, fiecare stare constituind un moment de timp. Faptul că orice observator constată modificarea acestor stări ne determină să spunem că timpul trece (prin abuz de limbaj, căci, de fapt, trec doar momentele, timpul rămânând „pe loc”). Timpul trece uniform în sensul că nu avem niciun alt reper temporal uniform faţă de care să raportăm neuniformitatea. Evident, este vorba aici de timpul propriu relativist.


Faină legătură ai făcut cu călătoria în timp! Într-adevăr, dacă timpul trece uniform, deci dacă se conservă energia, atunci este imposibil să modificăm viteza de trecere a timpului (propriu), deci este imposibil să călătorim în timp(ul propriu). Extratereştrii au găsit o metodă de a călători cu viteza de ordinul zero (viteza infinită), nu doar cu cea de ordinul unu (viteza luminii) sau de ordin mai mare.


Succesele inginereşti sunt imposibile fără succesele teoretice. Iar noi dorim aici să avem cel puţin succese teoretice :D.


2 comentarii:

  1. Salutare!

    vezi ca ai multa treaba cu fizica elicoidala.
    Studiaza "Fundamentul Universului" acum ...si esti cu cativa pasi inaintea tuturor.(oricum arai cu un pas).
    Daca vrei sa fi organizat, sa faci ceva serios din cercetarile tale, te astept...
    Aduna-te si hai la treaba!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, Dane! Mulţumesc pentru încrederea pe care mi-o acorzi, dar cred că îmi ceri prea mult. Se pare că nu ştiu şi nu pot mai mult decât am lăsat să se înţeleagă pe acest blog, dar dacă ai vreo soluţie concretă şi realistă ca să ies din acest impas, te ascult cu plăcere. „Fundamentul Universului” pe care mi-l propui tu îmi cere căutări fără sens. Aşa că, dacă vrei să citim ceva din ceea ce ai scris, nu ezita să ne dai şi nouă nişte lincuri directe la importanta lucrare pe care ai reuşit să o elaborezi. Altfel, vom aştepta până o vei face publică.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate