Căutați ceva anume?

luni, 30 noiembrie 2009

Pe forumuri în săptămâna 23.11.2009-29.11.2009

Pe forumuri în săptămâna 23.11.2009-29.11.2009


Pe topicul „Pulsarii au precesie?”:


Gabriel, nu văd rostul îndoielii tale. Vrei să bagi beţe în roate sau vrei să ne ajuţi? Din moment ce cu toţii (şi eu şi astrofizicienii pe care îi laudă Doru) suntem de acord că „[i]the precessional model provides a good fit to the data[/i]”, atunci de ce vii tu să obiectezi asupra acestui lucru? Vrei să spui că tu ai o altă explicaţie pentru datele observaţionale, una mai bună decât precesia fără cuplu a pulsarului izolat?


În ultimă instanţă, niciun model nu este o certitudine, nici măcar modelul procesiei Pământului. Nimeni n-a stat să vadă dacă axa de rotaţie a Pământului descrie un con în 26000 de ani, ci doar a emis această ipoteză pentru că „[i]the precessional model provides a good fit to the data[/i]”. E normal că aici vorbim de modele, nu de certitudini. Off, off, greu la deal...


Doru, tu de ce ai adus în discuţie pendularea Chandler? Vrei să spui că precesia pulsarului izolat este o pendulare Chandler şi nu ai curajul s-o spui direct? Ei, vezi? Având în vedere perioada ei de aproape un an, abia pendularea Chandler se datorează Soarelui, nicidecum precesia Pământului. Dar [b]precesia unui pulsar izolat are aceeaşi cauză ca şi precesia Pământului[/b]. Adică, Pământul poate fi considerat un pulsar izolat uşor, iar dacă admitem că precesia unui pulsar izolat poate fi explicată, atunci nimic nu ne împiedică să admitem că şi precesia Pământului poate fi explicată la fel.



Pe topicul „KDE,Gnome...sau o amestecata?”:


Având în spate experienţa fericită trăită cândva cu KDE-ul din SuSE 9.2 şi incitat de comentariile voastre interesante privind eventualele facilităţi ale noului Kubuntu, am zis să încerc şi eu acest mediu desktop pe netbookul meu.


După câteva eforturi de instalare de pe stick în care îmi apărea doar interfaţa de logare, am reuşit cumva cu ajutorul lui UNebootin să pun Kubuntu 9.10 Live pe stick şi am reuşit să instalez apoi sistemul pe o partiţie de 20 GB.


Deşi am fost dispus să suport câteva buguri şi ciudăţenii privind afişarea simultană a informaţiilor de strictă necesitate, pe lângă faptul că nu mi-a recunoscut wirelessul din prima (aşa cum a făcut-o Ubuntu), aproape după fiecare repornire mă trezeam cu câte o surpriză, dintre care îmi amintesc cele mai şocante pentru mine: dispariţia legăturii spre Dolphin din favorite sau nelistarea celorlalte partiţii taman în momentul în care aş fi avut cea mai mare nevoie de ele.


Teama că o asemenea instabilitate ar putea să-mi afecteze datele însăşi precum şi timpul pierdut cu soluţionarea problemelor apărute tocmai în toiul muncii, m-a determinat să nu risc şi să revin la mult mai stabilul Gnome.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate