Căutați ceva anume?

luni, 5 octombrie 2009

Pe forumuri în săptămâna 28.09.2009-4.10.2009

Pe forumuri în săptămâna 28.09.2009-4.10.2009

Pe topicul „Regulamentul impus de societatea care ne oferă suport pentru acest forum”:

Recent am mai găsit nişte [url=http://help.forumgratuit.ro/stiinta-cunoastere-f29/info-t2458.htm#30464]amănunte privind regulamentul[/url] şi le mulţumesc tuturor membrilor forumului pentru eforturile pe care le fac de a respecta asemenea condiţii, eforturi care îi vor ajuta să se apropie de frumoasele lor obiective pe care le au în cercetare şi vor permite menţinerea activă a acestui forum, fără riscul ca el să fie închis necondiţionat şi ireversibil. Vă mulţumim!


Pe topicul „am uitat parola”:

Hmmm... Ciudat! Am căutat [url=http://help.forumgratuit.ro/probleme-de-conexiune-f2/]o soluţie şi prin forumul de suport[/url]. Voi mai căuta. Mai încearcă şi tu după ce citeşti câte ceva de acolo. În cel mai rău caz, va trebui să-ţi deschizi un cont nou :( .


Pe topicul „Eterul şi Maxwell”:

Părerea oficială este ea însăşi rezultată din părerile miilor de cercetători, deci nu este una singură. Nu sunt de acord că teoria relativităţii este greşită.



Pe topicul „am uitat parola”:

Am schimbat titlul.


Pe topicul „Spirala Logaritmica, nr. "e" si ecliptica”:

[quote="mm"]Motivul pentru care am deschis acest topic a fost de a comunica o singura idee:

[b]existenta unei legaturi intre nr "e" si inclinatia axei de rotatie a Pamantului[/b] (respectiv a eclipticii desi nu e chiar acelasi lucru). [/quote]Ar însemna că planeta Pământ are ea ceva privilegiat faţă de natură din moment ce tocmai între înclinaţia axei sale şi numărul e ar exista această fascinantă legătură. Mă cam îndoiesc că Pământul beneficiază de vreun asemenea privilegiu.


Pe topicul „Abel Cavaşi”:

Marcu, încearcă pe privat.


Pe topicul „Principiul echivalentei”:

[quote="foton01"]In spatiul intregalactic asupra omului actioneaza F dar si G deoarece campul gravitaional se intinde la infinit.[/quote]

Salut, foton01, şi bine ai venit!


În experimentul mental al lui Einstein se presupune că în a doua situaţie liftul se află [b]departe de orice influenţă[/b] gravitaţională, adică suficient de departe încât să nu existe instrumente atât de sensibile care să poată detecta vreun câmp gravitaţional. Sau, dacă vrei neapărat o situaţie posibilă, atunci n-ai decât să amplasezi liftul într-[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Lagrangian_point#L1]unul dintre punctele Lagrange[/url] în care se anulează câmpul gravitaţional. Nu uita că experimentul lui Einstein a fost unul mental, adică unul construit doar pe argumente logice, nu şi practice.


Vezi şi [url=http://en.wikipedia.org/wiki/E%C3%B6tv%C3%B6s_experiment]experimentul lui Eötvös[/url].



Pe topicul „Universul in expansiune”:

Din punctul meu de vedere, expansiunea Universului este o concepţie greşită şi hazardată despre natură. Deplasarea spre roşu poate fi explicată şi altfel decât ca o expansiune a galaxiilor îndepărtate. De exemplu, dacă am presupune că Universul se roteşte, am obţine că viteza de rotaţie depinde de rază şi că lumina corpurilor îndepărtate este deplasată spre roşu datorită unui efect Doppler transversal relativist. Mai există şi deplasarea spre roşu datorată gravitaţiei sau „îmbătrânirea” fotonilor. Aşa că există multe alte posibilităţi de a explica deplasarea spre roşu decât expansiunea care este din start contradictorie.


Pe topicul „Ateismul şi spiritualitatea”:

[url=http://abelcavasi.blogspot.com/2009/09/ganduri-pentru-o-lume-mai-buna.html]Pe blogul meu[/url] am încercat să aduc câteva argumente în favoarea şanselor pe care le are ateismul la promovarea altruismului. Acolo spuneam, printre altele:

[quote]dacă facem binele doar pentru că ne temem să nu fim pedepsiţi de cineva, atunci nu suntem suficient de bine pregătiţi pentru a ne merita locul între semenii noştri dragi pentru că există momente ciudate în viaţă când creierul poate inhiba orice teamă, stimulându-ne curajul necontrolat, iar [b]în acele momente am putea comite acte reprobabile[/b], pe care le putem regreta cu siguranţă atunci când „ne trezim”.[/quote]

Aş fi foarte fericit dacă, aşa ca tine, şi alţii ar da ateismului o asemenea şansă de a demonstra lumii întregi că nu doar religia poate motiva altruismul şi spiritualitatea.


Pe topicul „Am nevoie de o bibliografie”:

Încearcă să cauţi aplicaţii ale acestora în electromagnetism şi în hidrodinamică. Fă rost, eventual, de „Fizica modernă” a lui Feynman, cel puţin volumul doi. Mai încearcă şi cu [url=http://books.google.com/books?q=divergenta%2C+gradient%2C+rotor&btnG=C%C4%83utare+de+c%C4%83r%C5%A3i&hl=ro]Google Books[/url].


2 comentarii:

  1. cine este gandirea pozitiva ,fostul blog al dragei tale.....este naspa...handi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc pentru părerea ta sinceră, pentru timpul pe care l-ai investit şi pentru interesul acordat şi regret că nu ţi-a plăcut ceva pe acel blog al dragei mele. Poate odată vei găsi ceva timp să ne spui mai concret ce nu ţi-a plăcut ca să vedem ce putem îmbunătăţi pe viitor.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate în măsura timpului meu disponibil, după care vor apărea pe blog. Voi încerca să public doar comentariile consistente sau interesante sau adevărate sau corecte sau la obiect. Voi căuta să le elimin pe cele din care nu avem nimic de învățat sau pe cele care afectează negativ mintea cititorului sau reclamele fără legătură cu blogul. De asemenea, voi face tot posibilul să răspund la comentariile care cer un răspuns. Vă mulţumesc pentru efortul vostru de a scrie în lumina acestor consideraţii!

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate