Căutați ceva anume?

duminică, 1 februarie 2009

Cercetările mele din luna ianuarie 2009

(Luni, 12 ianuarie 2009)

-(17:30). Trebuie să înţeleg ce reprezintă elicea fundamentală. Se pare că aceasta ar fi o curbă elementară parcursă de orice corp în cel mai slab câmp posibil. În cel mai slab câmp sau în cel mai intens? Am demonstrat că orice curbă este o elice de un anumit ordin. Ei bine, în acest context, elicea fundamentală ar fi elicea de ordinul 1. Nu-i aşa?

-(17:58). Bun, ştim că la o elice raportul dintre curbură şi torsiune este constant şi ştim că dacă acest raport variază, atunci se modifică axa elicei. Dar ce se modifică la o elice dacă raportul rămâne constant în timp ce variază curbura şi torsiunea? Nu se modifică nimic altceva decât modulul vitezei aparente (proiecţia vitezei pe axa elicei).

-(18:09). Trebuie să găsim o legătură între elicea unui corp în „repaus” şi elicea unui corp care merge rectiliniu şi uniform.

(Sâmbătă, 17 ianuarie 2009)

-(23:36). Dacă mă gândesc mai bine, constat că Fizica actuală nu explică nici măcar nutaţia giroscopului. Să ne imaginăm un giroscop cu axa de rotaţie orizontală şi cu un capăt fixat pe un suport. Dacă dăm drumul acestui giroscop, iniţial giroscopul cade în jos, începând prima buclă a nutaţiei. Apoi, giroscopul se ridică terminând prima buclă a nutaţiei. Apoi acest proces devine din ce în ce mai estompat, cică din cauza frecării cu lagărul. Ei bine, de ce se ridică înapoi giroscopul? De ce există nutaţia? Şi de ce dispare nutaţia? Ok, eu cred că Fizica actuală nu ştie de ce există nutaţia. Şi mai cred că nutaţia se amortizează pentru că giroscopul produce câmp electromagnetic.

Postări populare

Arhivă blog

Etichete

Persoane interesate